Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 6 august 2009

Scandal in Polonia: concertul Madonnei, “o provocare satanica”

Madonna va susţine pe 15 august, de Ziua Adormirii Maicii Domnului, un concert în Polonia - considerată un adevărat "bastion al catolicismului european" - trezind mânia credincioşilor polonezi, susţinuţi de Lech Walesa, fondatorul sindicatului Solidaritatea, informează timesonline.co.uk.

"Este o provocare satanică", a declarat Lech Walesa, câştigător al Premiului Nobel pentru Pace, în 1983, pentru rolul avut în înfiinţarea primului sindicat liber al muncitorilor din ţările comuniste. Problema este una de calendar. Concertul Madonnei, organizat pe un vechi aerodrom din Varşovia, va avea loc pe 15 august, chiar în Ziua Adormirii Maicii Domnului, ziua în care credincioşii romano-catolici consideră că Fecioara Maria s-a ridicat la ceruri. Este o perioadă a pelerinajelor în Polonia. De-a lungul întregii ţări, sute de mii de pelerini, în special tineri, îşi petrec nopţile pe câmp, iar zilele pe drumuri, călătorind spre mânăstirea Jasna Gora din sudul Poloniei, care adăposteşte o icoană înnegrită a Fecioarei Maria, cunoscută sub numele de Madonna cea Neagră. Credincioşii din această ţară susţin că Fecioara Maria a salvat Polonia în două momente importante: în 1655, împotriva invadatorilor suedezi, şi în 1920, când cavaleria armatei roşii sovietice a atacat ţara. Ca urmare, 15 august a fost desemnată Ziua Forţelor Armate în Polonia, o sărbătoare profund patriotică şi cu implicaţii religioase.

Proteste organizate impotriva show-ului
"Sunt o persoană religioasă şi doresc ca astfel de evenimente să nu aibă loc cu ocazia sărbătorilor importante din religia mea", a explicat Lech Walesa. Tototdată, o organizaţie ultracatolică poloneză a anunţat, la începutul lunii iulie, că va organiza zilnic şedinţe de rugăciuni colective în faţa primăriei din Varşovia, pentru a protesta faţă de show-ul pe care Madonna îl va susţine în capitala Poloniei pe 15 august. Organizatorii se aşteaptă ca la concertul Madonnei, în vârstă de 50 de ani, care va cânta pentru prima oară în Polonia, să participe peste 70.000 de spectatori. De altfel, majoritatea biletelor pentru concert au fost deja vândute. continuarea la sursa: gardianul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”