Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 6 august 2009

Profanarea unei Biblii in Scotia a scos lumea in strada

Crestinii si-au exprimat recent indignarea, dupa ce publicul a fost invitat sa scrie pe o Biblie, în cadrul unui proiect de „arta contemporana” din Glasgow, Scotia, informeaza Lacasuri Ortodoxe, citand AFP.

În scurt timp, aceasta a fost acoperita de expresii insultatoare si blasfemiatoare. Proiectul consta în expunerea unei Biblii în care vizitatorii pot face mici adnotari cu povestiri sau reflectii personale si face parte din expozitia “Made in God’s Image”, prezentata la Galeria de Arta Moderna din Glasgow . “Acestea sunt doar baliverne sexiste, lasati-o balta...”, a scris un vizitator, care descrie Biblia ca fiind “cea mai mare minciuna din istoria omenirii”, recomandându-i pe “Mick Jagger si David Bowie pentru prezenta în Biblie.” Pe prima pagina din Geneza, cineva a completat: “Eu sunt Bi (bisexuala), sunt mândra. Nu vreau un Dumnezeu care sa fie dezamagit de acest lucru”. “Sper ca oamenii sa respecte Biblia, crestinismul si Galeria de Arta Moderna. Sunt socat ca unii au ales sa scrie aici mesaje de proasta calitate”, regreta Jane Clarke. Peste o suta de oameni s-au adunat în fata muzeului pentru a reclama ceea ce ei numesc “acte de vandalism”. sursa: gardianul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”