Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 6 august 2009

Tabara anti-romaneasca in mijlocul Romaniei

Asociatia Tineretul Maghiar Ardelean a adunat la Gheorgheni in Harghita toata floarea iredentismului maghiar

Tabara Asociatiei Tine retului Maghiar Arde lean (EMI), organizata intre 5 si 9 august la Gheorgheni, promo vea za insemne ale Ungariei Mari si are ca invi­ta ti o serie de persoa ne care s-au remarcat prin pozitii si actiuni iredentiste. Astfel, logo-ul taberei este reprezentat de conturul hartii Ungariei Mari, care cu prinde teritorii ce apartin azi mai multor state - Slovaciei, Sloveniei, Croatiei, Serbiei, Austriei si Romaniei.
La aceasta tabara vor concerta trupe rock precum Transylmania si Karpatia care promoveaza prin versurile lor revenirea la granitele dinainte de anul 1918.
Tabara EMI a fost sponsorizata cu 5000 de lei de Consiliul Judetean Harghita.

Garda maghiara la Gheorghieni
La Gheorgheni vor fi prezenti lideri ai partidului extremist JOBBIK de la Budapesta, partid care a fondat Garda Maghiara, organizatie paramilitara interzisa de curand la Budapesta. Din partea JOBBIK va veni la Gheorgheni chiar liderul acestui partid, Vona Gabor. JOBBIK a castigat in urma alegerilor europene din acest an trei mandate de europarlamentar, iar eurodeputatul Csanad Szegedi a participat la sedinta inaugurala a Parlamentului European imbracat in uniforma Garzii Maghiare.
La tabara EMI va participa si europarlamentarul Laszlo Tokes, presedintele PCM, Szasz Jeno, liderul Consiliului National Secuiesc, Izsak Balazs, sau istoricul Raffai Erno, autorul controversatului documentar Trianon. Se vor aborda teme precum "Autonomia Tinutului Secuiesc in oglinda autoritatilor locale", "Consecintele inchiderii acum 50 de ani a universitatii maghiare de stat", sau "Cum a ajuns partidul JOBBIK de la 1 la 15 la suta". sursa: ziua.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”