Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 30 noiembrie 2009

Mii de albinosi africani se ascund de teama sa nu fie ucisi pentru membre si organe


Un raport recent al Crucii Rosii informeaza ca aproximativ 10.000 de albinosi se ascund in estul Africii, de teama ca vor fi ucisi pentru ca partile corpurilor lor sa fie vandute catre vrajitori. Conform raportului, uciderile de albinosi din Burundi si Tanzania au creat panica in randul locuitorilor celor doua tari, informeaza CNN.

Albinosii sunt vanati in unele regiuni din Africa intrucat se considera ca partile corpurilor lor pot fi transformate in talismane care aduc bunastare si noroc. Ucigasii vand membrele si organele catre vrajitorii care le folosesc apoi in confectionarea amuletelor.
In ultimii doi ani, cel putin 44 de albinosi din Tanzania si 14 din Burundi au fost ucisi pentru aceste scopuri. Anumite organizatii considera insa ca numarul victimelor din Tanzania depaseste 50. Majoritatea cazurilor s-au petrecut in zone rurale, unde politia nu poate exercita un control eficient. sursa: hotnews.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”