Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 11 noiembrie 2009

Militari cehi din Afganistan, suspendati pentru ca au purtat simboluri ale Waffen SS

Doi militari din cadrul contingentului ceh dislocat in Afganistan au fost suspendati, iar comandantul lor este anchetat, dupa ce au purtat pe castile lor insemne ale SS, transmite agentia chineza Xinhua, care citeaza cotidianul ceh MF Dnes.

"Asemenea cazuri nu pot fi tolerate", a declarat ministrul ceh al Apararii, Martin Bartak, care a decis pedepsirea celor vinovati. Potrivit presei cehe, locotenentul Jan Cermak a purtat insemnele Brigazii SS Dirlewanger, iar sergentul Hynek Matonoha, simbolurile Diviziei a 9-a panzer SS Hohenstaufen.

In Republica Cehia, ca si in majoritatea tarilor europene, constituie infractiune afisarea simbolurilor naziste, a spus Bartak. Cei doi militari cehi au fost in provincia afgana Logar, iar, vineri, au fost decorati pentru curaj, la intoarcerea din misiune.
Potrivit BBC, aproximativ 330 de militari cehi executa misiuni in provincia Logar, in cadrul NATO-ISAF (International Security Assistance Force).

Nota lupta-ns.info: Ministrul ceh al Apararii, Martin Bartak, a declarat ca cei doi soldati decorati pentru curajul devedit pe frontul de razboi din Afganistan au fost suspendati de catre superiorul lor. Totodata a mai vorbit despre cazul unui soldat, Lukas Sedlacek, care a fost dat afara din armata, fara drept de indemnizatie de pensionare si alte beneficii, pe motiv ca ar fi co-fondator si antrenor al unei organizatii paramilitare numita White Justice si care ar fi avut ca scop, printre altele, acela de a rapi evreii din sferele inalte ale puterii care influenteaza negativ viata poporului ceh. Membrii gruparii justitiare ar fi fost invatati sa arunce in aer imobile si masini si sa lupte cu si fara arme.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”