Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 12 noiembrie 2009

Premiera in SUA: Ganditorul de la Hamangia a ajuns la New York

Peste 250 de obiecte, unele vechi de mai bine de 6.000 de ani, provenite din tari europene intre care si Romania , sunt expuse pentru prima data in SUA incepand de miercuri, informeaza agentia spaniola de presa EFE, citata de Agerpres.

Este vorba de obiecte recuperate de arheologi din morminte si vechi asezari din sud-estul Europei, care au legatura cu diferite culturi ce au existat intre anii 5000 si 3.500 i. Hr. Printre exponate se numara Ganditorul de la Hamangia, apartinand culturii neolitice.

Aceasta expozitie, organizata de expertii institutului ISAW (Institute for the Study of the Ancient World) din New York, va fi deschisa pentru public pana la 25 aprilie 2010.(http://www.nyu.edu/isaw/exhibitions/oldeurope/introduction.html)
"Pentru prima data se pot vedea in SUA obiecte ale unei civilizatii despre care abia se vorbeste in universitati, dar care este de o importanta exceptionala in dezvoltarea societatii", a declarat directorul institutului, Roger Bagnall.

Expozitia cuprinde amulete, figurine reprezentand zeitati, bijuterii, ornamente metalice si artistice, precum si arme folosite de primele civilizatii europene, provenite din 20 de muzee din Romania, unul din Bulgaria si unul din Moldova. Printre cele mai cunoscute se numara cele de Cucuteni, Hamangia (Romania) si Varna (Bulgaria). sursa: ziua.net
Cititi si articolul „GÂNDITORUL” LA NEW YORK ! - "The Lost World of Old Europe" - Prima Expozitie Arheologica organizata de Romania in S.U.A.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”