Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 19 ianuarie 2010

Comemorare Ion Mota şi Vasile Marin - Majadahonda 2010


ElNuevoAlcázar.es |Cu ocazia împlinirii a 73 de ani de la moartea în luptă a românilor Ion Moţa şi Vasile Marin, a avut loc o comemorare, duminică, 17 ianuarie 2010, un tribut adus la Majadahonda (Madrid), unde este ridicat un monument în memoria celor doi membri ai Gărzii de Fier, care au venit în mod voluntar să lupte în Spania, în timpul primei Cruciade Naţionale.

La eveniment au fost circa două sute de participanţi, printre ei mulţi cetăţeni de origine română. Pentru început s-a ţinut o slujbă religioasă de către doi preoţi ortodocşi.

În acest an a lipsit de la eveniment
Blas Piñar, operat marţi, deşi este recuperat. Cu toate acestea, participanţii s-au putut bucura de o prelegere teologică citită de către nepotul său, Miguel Menéndez. Acesta în principal, ne-a îndemnat să "câştigăm sufletele", facând o apologie, de asemenea, a figurilor de martiri ale lui Ion Moţa şi Vasile Marin şi amintind că "lupta pentru ţara necesită prezenţa activă a militanţilor jumătate călugări, jumătate bărbaţi", în cuvintele lui Jose Antonio "dispuşi să îşi dea existenţa pentru ceea ce este esenţial”.

Evenimentul a avut loc fără incidente, la final publicul a cântat, cu braţul ridicat,
Cara al Sol, dar şi imnul Mişcării Legionare, Sfântă tinereţe legionară.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Varianta traducerii poate fii inbunatatita. Orice ajutor este binevenit.

Anonim spunea...

Traducerea este reusita. O singura mentiune, la sfarsit: "dispusi sa isi dea existenta pentru esenta."
88!

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”