Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 1 martie 2010

Carte despre atrocităţile comise de ruşi în al Doilea Război Mondial

Atrocităţile celui de-al Doilea Război Mondial au fost aduse în atenţia opiniei publice de o femeie din Germania în vârstă de 80 de ani. Gabriele Koepp a lansat o carte în care descrie cu lux de amănunte momentele groaznice prin care a trecut în acea perioadă, inclusiv violurile la care au supus-o soldaţii ruşi.
Soldati ai Armatei Sovietice cu steaguri germane la asa-numita Parada a Victoriei, Piata Rosie din Moscova, 24 iunie, 1945

Cartea se numeşte "Why Did I Have To Be A Girl" ("De ce m-am născut femeie") şi este prima lucrare referitoare la atrocităţile comise de Armata Roşie al cărei autor îşi foloseşte numele real.

Autoarea cărţii, Gabriele Koepp, susţine că rememorarea acelor vremuri nu a fost deloc uşoară şi că este bântuită de amintirile neplăcute şi acum, la bătrâneţe. "Eram doar o fetiţă la acea vreme. Nu mi-a fost deloc uşor să scriu această carte, dar nu am avut de ales", a declarat femeia, potrivit The Telegraph.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, peste 2 milioane de femei şi adolescente de origine germană au fost violate de soldaţii ruşi. Actele de cruzine au fost privite de ruşii conduşi de Josef Stalin ca simple "victime ale războiului".

Antena3.ro

1 comentarii:

Remy spunea...

Suna interesant. Abia astept sa vad unde pot gasi cartea. Probabil va mai dura ceva timp pana o sa apara si in limba romana.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”