Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 26 aprilie 2010

Cehia: Demonstraţie de solidaritate cu deţinuţii politici naţionalişti

Sâmbătă, 24 aprilie 2010, a avut loc în oraşul Pilsen din Boemia de Vest (Cehia), un marş de solidaritate cu deţinuţii politici naţionalişti din Republica Cehă şi împotriva abuzurilor sistemului.
Au participat peste 150 de naţionalişti, camarazilor cehi s-au alăturat camarazi ai grupărilor autonome din Polonia (Varşovia, Stalowa Wola) şi germanii din Regensburg şi districtul Cham.

În fruntea demonstraţiilor a fost un banner pe care scria "Radikálně, Sociálna, Nacionalna" ("Radical, social, naţional"), amplasat pe părţile laterale alte bannere cu sloganurile: "Libertate pentru toţi naţionaliştii" (Stalowa Wola), "Împreună împotriva sistemului" (Varşovia), "100% Autonomi", şi steaguri ale naţionaliştilor germani.


Demonstranţii au scandat "Libertate pentru prizonierii politici". După mai puţin de 200 de metri marşul a fost întrerupt. Autorităţile au pretextat ca la marş unii participanţi poartă simboluri interzise şi acesta ar fi motivul pentru care se impune dispersarea manifestanţilor. Ca răspuns, s-au auzit strigătele "Svobodu Svobodu!" (Libertate, libertate!). În spatele poliţiei s-au văzut localnici care au fost surprinşi şi indignaţi de situaţia existentă. S-au bucurat de situaţia creată jurnalişti şi câţiva "anti-fascisti".

Lupta împotriva sistemului totalitar ceh continuă şi naţionaliştii autonomi din Polonia şi Germania au promis că se vor întoarce cu altă ocazie pentru a fi alături de camarazii cehi. După autonom.pl










0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”