Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 10 aprilie 2010

Eugene Terre'Blanche, ultimul drum...

Ieri, Eugene Terre'blanche, liderul Miscarii de Rezistenta Africana (A.W.B.) a fost inmormantat. Intre 7 si 10 mii de persoane au participat la funeraliile sale, conform declaratiilor politiei.

Willie Steenkamp, un suporter AWB inca din 1973, a calatorit din capitala Pretoria pentru a-si lua ramas bun de la cel mai mare bur. "Suntem dezgustati de felul in care guvernul neglijeaza Albii. Am indurat destul, trebuie sa sa termine odata", a spus burul in varsta de 68 de ani.

"A fost un om bun, lumea a fost impotriva lui si au cautat sa spuna numai lucruri rele despre el", a spu reverendul Ferdie Devenier.

Membri ai A.W.B, organizatia fondata de Eugene Terre'blanche, poarta sicriul liderului lor, pe care se afla steagul Miscarii de Rezistenta.
Sustinatorii lui Terre'blanche si ai AWB s-au adunat la biserica unde a avut loc ceremonia funerara
Andre Visagie a cerut membrilor AWB să folosească violenţa pentru a se apăra împotriva criminalităţii
Mii de persoane indurerate au participat la ultima intalnire pamanteana cu neinfricatul luptator pentru drepturile Albilor din Africa de Sud

2 comentarii:

Anonim spunea...

Un mare om a fost ucis cu bestialitate.Cei cinci milioane de albi bastinasi {majoritatea afrikaaneri} si-au pierdut conducatorul miscarii lor politice de rezistenta si supravietuire. Crima a fost un act politic premeditat. Sunt convins ca albii din Africa de Sud se vor putea reorganiza politic si vor supravietui. Vezi cazul Orania, o asezare exclusiv alba, ferita de crime si violente, aparuta recent la marginea desertului Kalahari. Nu, albii din Africa de Sud nu vor avea soarta celor din fosta Rhodesie de Sud, care au fost expulzati cu forta si acum aceasta tara, altadata prospera, a devenit tara foametei si-a saracii cumplite.

Anonim spunea...

Respect pentru ceea ce a facut. Adevarat camarad! 14/88!

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”