Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 10 aprilie 2010

Polonia, o săptămână în doliu

În timp ce se îndrepta cu un avion Tupolev-154, pentru a asista la o comemorare a victimelor masacrului de la Katyn, presedintele Poloniei s-a prăbuşit cu avionul în apropierea unui aeroport rus.
Fratele geaman al presedintelui polonez: Sunt devastat de tragedia din Rusia
Lech Kaczynski, împreună cu soţia sa, guvernatorul Băncii Naţionale a Poloniei, Slawomir Skrzpek, Şeful Statului Major şi ministrul adjunct al Afacerilor Externe, Andrzej Kremer şi multe alte oficialităţi importante se aflau la bordul aeronavei (vezi lista), în total 96 de persoane şi-au pierdut viaţa în această tragedie. La 70 de ani de la masacrul savârşit de bolşevicii sovietici la Katyn, cand 22.000 de ofiţeri polonezi au fost ucişi, Polonia este din nou decapitată.
Ultima fotografie a preşedintelui Lech Kaczynski
Autorităţile ruse nu au scăpat de suspiciunea de a fi contribuit la această tragedie. Preşedintele polonez fiind unul dintre cei ce au contribuit la întărirea independenţei ţării sale faţă de vecina sa Rusia (cu care avea relaţii reci), dar şi faţă de celelalte mari puteri. De când a venit la putere, în 2005, Polonia a fost decisă să îşi apere interesele naţionale cu fermitate şi a arătat asta în politica sa externă. În plan intern a fost un militant pentru promovarea şi apărarea valorilor catolice, fiind un adversar declarat al homosexualilor si un partizan al pedepsei cu moartea.

Fostul preşedinte polonez, Lech Walesa, a declarat că tragedia de astăzi poate fi considerată "un al doilea dezastru de la Katyn", iar premierul polonez, Donald Tusk, ar fi plâns la aflarea veştilor.

Pe tema masacrului de la Katyn, celebrul regizor Andrzej Wajda a creat un film nominalizat la Oscar. Filmul poate fi descărcat cu torrente de aici, iar subtitrarea în limba româna de aici.

1 comentarii:

Anonim spunea...

POLONIA INCEARCA SA-SI RECUPEREZE ISTORIA.
"victimele acestui accident urmau să participe la marcarea unei alte mari tragedii pentru poporul polonez –  70 de ani de la masacrul din pădurea Katyn, unde 22 de mii de ofiteri polonezi au fost ucişi la ordinele scelerate ale lui Stalin, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial."
ROMANIA TREBUE SA FACA ACELASI LUCRU SI SA IASA DIN MICIUNA.

ROMANII CRIMINALI SAU EROI ?


DECE ESTE ASCUNS ADEVARUL ?
 
TREBUE OOPRITA CREIARA UNEI ISTORII ASERVITA  INTERESELOR
POLITICE SI ECONOMICE.

ARTISTUL ROBERT HORVATH CERE RESTABILIREA ADEVARULUI ISTORIC. EL NU NEAGA TRAGEDIA DIN TRANSNITRIA  DEPLANGE SUFERINTELE EVREILOR ,DAR CERE CA LA SCOALA COPII SA INVETE DESPRE FAPTUL UNIC IN ISTORIE CAND UN POPOR SALVEAZA PE ALTUL.  
 PENTRU VINA DE A SPUNE CA ROMANII AU SALVAT DE LA O MOARTE SIGURA APROAPE  UN MILION DE EVREI- OAMENI NEVINOVATI- CINEASTUL ROBERT ESTE DAT AFARA DE LA O INTALNIRE
PUBLICA TINUTA LA ICR NEW YORK. 
DESCHIDETI

◦ http://video.google.com/videoplay?docid=-3001110215792007342#

DESI MATERIALUL A FOST EDITAT TENDENTIOS NU APARE NICI UNDE O FRAZA IN CARE CINEASTUL NEAGA HOLOCAUSTUL,  
 EL CERE SA SE RECUNOASCA FAPTUL CA DE PE TERITORIUL ACTUAL AL ROMANIEI ( EXCEPTAND ARDEALUL DE NORD CARE ERA SUB CONTROL MAGHIAR ) NU A FOST TRIMIS NICI UN EVREU SPRE LAGARELE DE CONCENTRARE NAZISTE
. EL CERE CA ACEST ‘MIRACOL AL ISTORIEI ” SA FIE CONSEMNAT IN CARTILE DE ISTORIE.   CEACE A REALIZAT SOCIETATEA ROMANEASCA ALTII NU AU REALIZAT NICI CU PUTEREA GANDULUI .   ROBERT HORVATH PROPUNE RIDICARII UNUI MONUMENT NUMIT " OMENIA " CARE SA CINSTEASCA  ACEST
FAPT FARA PRECEDENT IN ISTORIA CELUI DE AL DOILEA RAZBOI MONDOAL
SI POATE IN INTREAGA ISTORIE A UMANITATII..
                       DESCHDETI                            
http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”