Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 14 aprilie 2010

Industria destinelor mutilate

Arestările petrecute săptă-mâna trecută la Ţăndărei a scos în lumină ororile ce se petrec sub egida palatelor cu turnuleţe, a maşinilor de lux şi-a banilor aruncaţi cu nemiluita Marelui Guţă.

În ciuda faptului că presa britanică semnalase de câţiva ani lucrurile ce se petrec în localitatea ialomiţeană, autorităţile din România nu au luat imediat măsuri, având astfel pe conştiinţă destinele mutilate a zeci de copii cărora li se rupeau mâinile şi picioarele pentru a fi trimişi la cerşit. A fost nevoie de intervenţia poliţiştilor britanici şi a celor de la Interpol pentru a le arăta colegilor români că te poţi pune cu alde Poligrad sau Traian Ţiganu.
Din păcate mafia care se ocupă cu exploatarea copiilor este aidoma balaurului căruia îi tai un cap dar îi răsar alte şapte. Odată cu intrarea-n arestul din care vor aştepta s-o tulească din ţară din prima zi în care un judecător milos şi corupt va hotărî fie elibe raţi pentru a fi cercetaţi în stare de libertate, alte grupări le vor lua locul tuciuriilor din Ţăndărei. Bineînţeles, după ce se vor război bine înainte, pentru că un asemenea vad bun nu se obţine cu una, cu două.
Este trist. Şi în judeţul nostru avem localităţi ce ar putea pune drept stemă un turnuleţ şi un copil în cârje, simbolul unei Românii second-hand ce stă cu mâna întinsă prin metrourile londoneze ori este atracţia cetăţeanului finlandez ce-o priveşte siderat cum joacă pe străzi, cu clopoţei la glezne.
Da. România, nu Rromania. Dacă nu a-ţi ştiut, majoritatea persoanelor traficate de posesorii de maşini cu numere de Franţa şi belciuge aurite sunt români, nu ţigani. Aşa că după ce rămâneţi şomeri iar banca vă dă afară din casă, nu disperaţi. Mergeţi la Covă sânţ sau Birchiş şi rugaţi şmecheraşii de acolo să vă trimită la cerşit în Anglia sau Finlanda. Dacă sunteţi politicoşi şi aveţi ureche muzicală, v-a pus Dumnezeu mâna-n cap. După un scurt instructaj necesar pentru învăţarea repertoriului, ajungeţi să daţi reprezentaţii stradale în Occidentul mult visat de taţii şi bunicii voştri. Doar nu credeţi că acolo puteţi face bani pe stradă după capul vostru. După spitalizare veţi primi un cărucior, să cerşiţi pentru cei care au considerat că vreţi să le încălcaţi teritoriul. Iar atunci când o să reveniţi în ţară veţi privi la turnuleţele magraonilor şi-o să glăsuiţi precum beţivii ce consideră că din consumaţia lor şi-a ridicat Neagra etajul: Pe ăsta l-am clădit eu!
P. S. În atenţia domnilor care doresc să meargă în Finlanda: Plecaţi acum, cât nu e frig pentru că acolo iarna nu vă încălzeşte nici Finlandia! sursa: glsa.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”