Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 31 august 2010

Israelul va expulza 400 de copii

Hotararea luata de guvernul Israelului de a expulza 400 de copii apartinand unor familii de imigranti care muncesc in Israel, pentru a conserva ceea ce numesc ei "caracterul evreu al statului", i-a pus pe multi pe ganduri despre ce inseamna sa fii israelian.

Mare parte a familiilor acestor copii traiesc la mii de kilometri distanta. Pentru ei, Israelul este singura lume cunoscuta. Nascuti in Israel, vorbesc evreieste, au prieteni evrei si cunosc foarte putin despre locul unde urmeaza sa fie trimisi. In ciuda acestor lucruri, nu sunt tratati ca niste adevarati cetateni.


In ultimii ani, aproximativ 40.000 de filipinezi au fost atrasi de oferta de munca si o noua viata in Pamantul Promis. Dar daca o femeie filipineza ramane insarcinata, poate fi concediata si viza anulata, scrie RT.

Luni intregi, oficialii israelieni s-au tot gandit ce sa faca cu sutele de copii care sunt nascuti si crescuti in Israel, dar care nu sunt considerati cetateni israelieni.

Majoritatea parintilor acestor copii au venit in Israel la inceputul anilor '90. Au inlocuit forta de munca palestiniana, care era tot mai greu de gasit din cauza interdictiilor.

Din aceasta cauza, astazi, peste jumatate de milion de straini muncesc in Israel, castigand mai mult decat o faceau in tara de origine.

Ministerul de Interne spune ca trebuie sa deporteze acesti copii deoarece sunt numarul copiilor care traiesc ilegal in Israel a crescut foarte mult ai ameninta caracterul evreu al statului. Este o decizie controversata, care pune multe semne de intrebare: de ce copiii trebuie sa plateasca pentru lipsa de viziune politica a guvernului?

Mania unora s-a revarsat pe strazi. Dupa luni de dezbateri, guvernul s-a decis sa deporteze 400 de copii care nu corespund criteriilor - sunt in tara de cinci ani, frecventeaza o scoala locala si au parinti cu permise de munca valide.

Ministrul de Interne, Eli Yishai, a spus direct: "Vacanta s-a terminat."

"Acesti imigranti castiga de zece ori mai multi bani decat o fac in tara natala, precum Armenia de exemplu. Destul cu aceasta ipocrizie!" a spus minsitrul.

Acesti copii nu au un statut legal in Israel, a spus Yonatan Shahan din cadrul Organizatiei pentru Drepturile Copilului din Israel, deoarece conform legislatiei, daca un imigrant da nastere unui copil acesta isi pierde viza.

Cat despre opinia publica, "nimeni in afara de Ministerul de Interne nu se impotriveste in a acorda acestor copii un statut legal, si ministerul este singurul care doreste asta," a mai spus Eli Yishai. ziare.com

1 comentarii:

Mihai Zamfiroiu spunea...

cititi cartea de la link-ul ce urmeaza si veti intelege de ce sunt expulzati : http://www.scribd.com/doc/20305327/Programul-Terra-Tony-Victor-Moldovan


numai bine.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”