Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 30 septembrie 2010

Barcelona, Spania: Librăria Europa vandalizată de o bandă de anarho-antifascişti

Biblioteca a suferit un atac care s-a soldat cu distrugerea şi abandonarea pe stradă a materialul cu care lucrează: carti, reviste, statuete, steaguri şi chiar un aparat electrocasnic.

Profitând de greva muncitorilor, ieşiţi pe străzile Barcelonei pentru a-şi cere drepturile, o bandă de infractori din grupările anarhiste şi antifasciste, cu feţele acoperite de eşarfe negre, au atacat şi devastat Librería Europa.

Aceştia, cuprinşi de un elan "eroic", au aruncat în stradă carţile identitare, naţionaliste, de istorie nefalsificată, demonstrând încă o dată că se tem de adevărul cuprins intre copertele lor.

După ce au lăsat pe pereţii librăriei mesajele 'fora feixistas' (afară fasciştii) şi 'hijos de puta', care, deja, nu mai trebuie tradus... Cu siguranţă, banda de vandali şi-a salutat propriile mame. Aceştia au dispărut de la faţa locului sub privirile uluite ale vecinilor.


Nu este prima dată când Librăria Europa este ţinta atacurilor şi, probabil la fel ca în trecut, aceşti laşi nu vor fi prinşi şi traşi la răspundere de către "autorităţi". Dar grupările de tineri care se opun terorii roşii, a grupărilor extremei stângi, este foarte posibil să îi sancţioneze...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”