Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 5 septembrie 2010

Cleric iranian: Holocaustul evreilor este o superstitie

Un inalt cleric iranian a afirmat sambata ca Holocaustul evreilor in al Doilea Razboi Mondial este o "noua superstitie" pentru Occident, transmite AFP, citand presa de la Teheran. Declaratiile marelui ayatollah Nasser Makarem Shirazi au venit la doar o zi dupa ce presedintele Mahmoud Ahmadinejad a afirmat ca noile negocieri de pace israeliano-palestiniene sunt "condamnate" sa esueze, adaugand ca popoarele din Orientul Mijlociu sunt "capabile sa inlature regimul sionist" de pe scena globala.

"Holocaustul nu este altceva decat o superstitie, dar sionistii spun ca oamenii din intreaga lume trebuie sa fie obligati sa accepte asta", a declarat clericul, citat de agentia IRNA.

La randul ei, agentia ISNA l-a citat pe Shirazi spund ca "americanii si occidentalii sunt afectati de superstitiile nou aparute, asa cum este Holocaustul".

"Adevarul despre Holocaust nu este clar, iar atunci cand cercetatorii vor sa examineze daca e adevarat sau daca evreii l-au creat pentru a poza ca victime, ei ii intemniteaza pe cercetatori", a declarat Makarem Shirazi, care este un "marja," adica una dintre cele mai inalte figuri ale islamismului siit.


AFP aminteste faptul ca presedintele iranian Ahmadinejad a spus in repetate randuri ca Holocaustul este un "mit", provocand reactii de condamnare din partea comunitatii internationale.

Vineri, liderul de la Teheran a spus ca noile negocieri de pace israeliano-palestiniene sunt "condamnate" sa esueze, adaugand ca popoarele din Orientul Mijlociu sunt "capabile sa inlature regimul sionist" de pe scena globala.

Iranul nu recunoaste Israelul, care a acuzat republica islamica ca incearca sa obtina arma atomica. Oficialii americani si israelieni au afirmat de mai multe ori ca nu exclud lansarea unor raiduri aeriene impotriva instalatiilor nucleare ale Iranului. sursa: hotnews.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”