Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 9 septembrie 2010

O groapa comuna din al Doilea Razboi Mondial, descoperita in Slovenia

O groapa comuna de 20 de metri, ce dateaza din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a fost descoperita in Slovenia, in apropierea orasului Prevalje. Cercetarile arata ca numarul victimelor ar fi fost de 700, femei si barbati, posibili "colaboratori nazisti" ucisi de antifascisti, potrivit BBC.

Primele semne indica faptul ca majoritatea celor ucisi erau civili, dupa incaltamintea pe care o purtau in momentul mortii. De asemenea, exista cateva indicii care spun ca victimele ar fi fost fie impuscate, fie batute pana la deces.


Autoritatile s-au apucat de cercetari saptamana trecuta, dupa ce precipitatiile abundente si inundatiile au scos la iveala cateva oase ale trupurilor ingropate acolo. Cadavrele vor fi exhumate dupa ce un procuror va elibera o autorizatie de investigare. sursa: antena1.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”