Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 9 septembrie 2010

Tiganii au pangarit, din nou, sarbatorile crestine

Chef de chef, vorba manelistilor, azi la Costesti, in Valcea! Mii de tiganii sfideaza au pangarit ziua in care crestinii ortodocsi au sarbatorit ziua de Sfanta Maria Mica, Nasterea Domnului. Si nu oricum. Ci cu mese intinse in jurul manastirii Bistrita, rauri de bautura, masini scumpe si mult, mult aur, deranjand si oripiland participantii la Sfanta Liturghie. Nu de alta, dar asa e traditia...tiganeasca!

Daca tot se aduna la Costesti, tiganii profita si isi logodesc nepotii. De Sfanta Maria, mii de oameni se aduna, chipurile, sa se roage la moastele Sfantului Grigorie, aflate la manastirea Bistrita.

Dupa slujba, tigani uita repede de smerenie si se pun pe petrecut.


Sa nu credeti ca danseaza vreunul pe stomacul gol. Dupa ce coboara din masinile scumpe, incing gratarele, pun purcei la protap, instaleaza corturi si incep sa care platourile cu mancare.

Anul trecut, presedintele Basescu a mers si el la sarbatoarea tiganilor. Anul acesta si-a trimis un consilier, pentru a le trimite un mesaj.

Daca tot se aduna la Costesti, rromii profita si isi logodesc nepotii. De Sfanta Maria, mii de oameni se aduna, chipurile, sa se roage la moastele Sfantului Grigorie, aflate la manastirea Bistrita.

Dupa slujba, romii uita repede de smerenie si se pun pe petrecut.

Sa nu credeti ca danseaza vreunul pe stomacul gol. Dupa ce coboara din masinile scumpe, incing gratarele, pun purcei la protap, instaleaza corturi si incep sa care platourile cu mancare.

"Presedintele Basescu va iubeste, ca pe toti cetatenii Romaniei, intelege dorinta dumneavoastra de a va deplasa oriune in Europa si va apara acest drept". dupa antena.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”