Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 9 septembrie 2010

Proteste violente în Los Angeles după moartea unui imigrant violent din Guatemala, ucis de poliţie - VIDEO

Tensiunea devine tot mai mare pe strazile din Los Angeles, dupa ce politia a omorat un imigrant periculos din Guatemala. In a doua noapte de violente fortele de ordine au fost nevoie sa deschida focul.

Manifestanţi de origine hispanică au aruncat pietre, ouă şi sticle spre o secţie de poliţie din cartierul MacArthur Park, în centrul oraşului Los Angeles.

Protestatarii reţinuţi sunt acuzaţi de participarea la un miting ilegal şi refuzul de a părăsi zona, a explicat Karen Rayner, un ofiţer de poliţie din Los Angeles.

O unitate a poliţiei a tras focuri de avertisment pentru dispersarea manifestanţilor, care au aruncat cu pietre. Nicio persoană nu a fost rănită.

Aproximativ 300 de persoane blocaseră o intersecţie marţi seara, iar poliţia anunţase că manifestaţia era ilegală.

Protestele s-au intensificat după ce şeful poliţiei, Charlie Beck, a declarat că îi susţine pe agenţii implicaţi în împuşcarea, duminică, a unui imigrant din Guatemala care îl ameninţa cu cuţitul pe un trecător. "Suspectul avea un cuţit la nivelul gâtului trecătorului şi avansa spre poliţişti", a declarat el.


Duminică, poliţia l-a omorât pe Manuel Jamines, un muncitor din Guatemala în vârstă de 37 de ani, în timp ce ameninţa un trecător cu o armă albă şi ignorase avertismentele agenţilor.

Potrivit unuia dintre manifestanţi, Carlos Ortega, Manuel Jamines nu era periculos. "Nu vorbea bine engleză. Poliţia l-a imobilizat la pământ şi l-a împuşcat", afirmă el. dupa mediafax.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”