Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 2 octombrie 2010

Cenzură şi totalitarism în Cehia: Solistul trupei Imperium condamnat la închisoare pentru textele sale!

Praga. O Curte de Apel din Republica Cehă a susţinut o hotărâre judecătorească a unei instanţ inferioare, care a condamnat un artist la trei ani de închisoare pentru interpretarea de cântece cu "caracter rasist".

Michal Moravec si avocata sa, Klára Slámová
Michal Moravec, solistul trupei Imperium, a primit pedeapsa cu închisoare de la un tribunal din oraşul Ceske Budejovice, în iulie 2009, pentru interpretarea de "cântece cu caracter rasist". Moravec făcuse recurs contra verdictului.

Numele albumului este la fel ca cel al celebrului film de propagandă al Germaniei naţional-socialiste, regizat de Leni Riefenstahl, Triumph des Willens.

Purtătorul de cuvânt al Curţii Supreme, Petr Knotig, a declarat, vineri, că instanţa a admis verdictul anterior, dar nu a oferit detalii. Hotărârea instanţei din Brno este definitivă, iar Michal Moravec va îngroşa rândul tinerilor naţionalişti cehi care se află în spatele gratiilor pentru delicte de opinie. Iată că în "europeana" şi "democratica" Republică Cehă, nici artiştii nu scapă persecutiilor pentru exprimarea creaţiei!


Amintim că anul trecut aceleaşi autorităţi l-au reţinut pe Dr. David Duke, cunoscut militant pentru drepturile civile ale Albilor, expulzat apoi din ţară.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”