Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 6 noiembrie 2010

Şeful Organizaţiei Mondiale a Comerţului îşi pune întrebări despre capitalism

La o ceremonie de decernare a unui titlu de către Universitatea din Montreal, şeful Organizaţiei Mondiale a Comerţului, Pascal Lamy, a mărturisit că trebuie găsite alternative la capitalismul actual.

“De câţiva ani, imi pun întrebări legate de rădăcinile culturale şi antropologice ale capitalismului, care este intrinsec injust şi care afectează din ce în ce mai mult resursele umane şi naturale” a declarat Lamy, într-un comunicat al Universităţii.
“Trebuie să tragem cu toţii învăţăminte din criză şi să analizăm în profunzime capitalismul pentru a găsi alternative. Iar la asta trebuie să contribuie şi ştiinţe precum antropologia, etologia şi sociologia, nu doar economia sau dreptul” a adăugat şeful OMC. sursa: money.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”