Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 31 ianuarie 2011

30 ianuarie 2011, 39 de ani de la atacurile britanice din Duminica Sângeroasă. Real IRA (Adevărata Armată Republicană Irlandeză) anunţă că va continua lupta pentru o Irlandă liberă şi unită


La 39 de ani de la atacurile britanice asupra demonstraţiei paşnice a irlandezilor pentru drepturi civile, zi cunoscută după atacuri drept Bloody Sunday/Duminica Sângeroasă, Real IRA anunţă în exclusivitate pentru Sunday Tribune că îşi va intensifica atacurile asupra obiectivelor britanice. Declaraţia spune: "în anul 2011, vom încerca să extindem teatrul nostru de operaţii, în conformitate cu strategia noastră. Vom continua să atacăm instituţiile şi personalul din armată, poliţie, politică, justiţie, economie şi comerţ". În 6 judeţe irlandeze ocupate de imperiul britanic, cunoscute sub denumirea de Irlanda de Nord, încă mai sunt mulţi irlandezi care comemorează victimele ocupaţiei engleze şi doresc să continue sub orice formă lupta pentru libertatea şi unitatea poporului irlandez.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”