Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 13 martie 2011

De teama acuzelor de rasism, autorităţile germane i-au botezat pe ţiganii veniţi din România “etnie europeană migratoare”

Ţiganii de pe la noi care s-au aventurat la cerşit printre străini pot să stea liniştiţi dacă au ales Germania ca ”destinaţie de lucru”. Şi asta pentru că, cel puţin deocamdată, autorităţile din landuri nu au de gând să îi prigonească şi să-i arunce din ţinuturile scăldate de Rin. Ba mai mult, nu le mai spun ţigani, ci "etnie europeană migratoare".

Mai mult: Autorităţile germane i-au botezat pe ţiganii veniţi din România “etnie europeană migratoare
În urmă cu mai bine de două decenii, ţiganii invadau Germania, le mâncau nemţilor lebedele din parcuri şi îşi făceau ”flotant” în tabere insalubre ridicate la margine de oraşe. Chiar şi cu un asemenea trecut pe care nemţii se pare că sunt dispuşi să-l dea uitării, ţiganii cerşetorii şi rudele lor şi-au câştigat, în Germania, renumele de ”etnie europeană migratoare” şi nimeni nu se prea mai atinge de ei.


”Nici nu se pune problema expulzărilor ţiganilor pentru că s-ar ajunge la acuzaţii de rasism, de încălcare a dreptului la libera circulaţie. De aceea, poliţiştii nemţi, autorităţile de aici în general, nici nu mai folosesc, oficial, termenul de "ţigani", ci le spun “etnie europeană migratoare”. Oricum, aici nu mai sunt tabere de vreo doi ani, iar posibilitatea ca acestea să fie ridicate din nou în landuri, după exodurile din Franţa şi Italia, este minimă. Spania şi, poate, Portugalia, sunt principalele ţinte ale ţiganilor. Acolo e cald...Dacă vor veni aici o vor face în număr foarte mic, insesizabil pebntru populaţia noastră”, ne-au dezvăluit surse din Ministerul Afacerilor Externe german.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”