Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 14 martie 2011

Nepoata designerului Christian Dior: Hitler este eroul meu (video)

O înregistrare video în care Françoise Dior, nepoata celebrului designer Christian Dior, îşi declara, în 1963, simpatia pentru "valorile" naziste şi mărturisea că Adolf Hitler era "eroul" ei, a fost postată recent pe internet, informează huffingtonpost.com.
Christian Dior murise de cinci ani la ora la care a fost înregistrat acest interviu, iar designerul Marc Bohan preluase funcţia de director de creaţie al renumitei case de modă Dior.

Deşi Françoise Dior susţinea în acest interviu că era o simpatizantă nazistă "de mai mulţi ani", nu se cunoaşte cu exactitate cât de apropiat a fost Christian Dior pe parcursul vieţii sale de această nepoată. Françoise Dior era cu 27 de ani mai tânără ca designerul francez şi nu a lucrat niciodată pentru casa Dior.


Acest interviu a fost realizat cu ocazia logodnei dintre Françoise Dior şi Colin Jordan, o figură proeminentă în cadrul personalităţilor care au negat existenţa Holocaustului şi, totodată, un membru important al extremei drepte din Marea Britanie.

Căsătoria lor nu a mai avut loc, deoarece Françoise Dior l-a părăsit pe Colin Jordan pentru un tânăr în vârstă de 19 ani.

Françoise Dior a petrecut ulterior câţiva ani în închisoare în Marea Britanie pentru participarea la atacurile comise asupra unor sinagogi din Londra, dar şi în Franţa, pentru aplicarea unor afişe cu svastica nazistă pe zidurile ambasadei din Paris a Marii Britanii. Françoise Dior a murit de cancer pulmonar la vârsta de 60 de ani.

Potrivit ediţiei electronice a publicaţiei Huffington Post, Françoise Dior nu a avut nicio legătură cu casa de modă Dior.

Cu toate acestea, postarea pe internet a acestui interviu - în care Françoise Dior declară cu seninătate că militează pentru "apărarea rasei ariane", că Adolf Hitler a fost "eroul" ei şi că, deşi nu-i urăşte pe evrei, pur şi simplu nu-i doreşte în apropiere - a stârnit valuri în Franţa. Înregistrarea a fost făcută publică la doar câteva zile după ce John Galliano, directorul de creaţie al casei Dior, a fost concediat de conducerea renumitei case de modă după ce a fost filmat într-un bar în timp ce profera insulte antisemite şi şi-a declarat admiraţia pentru Adolf Hitler. sursa: mediafax.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”