Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 1 martie 2011

Primarul Gheorghe Ciuhandu, zis "Ciuma", acuzat în Consiliul Local de obstrucţionarea unor acte culturale

Primarul Gheorghe Ciuhandu, zis "Ciuma", acuzat în Consiliul Local de obstrucţionarea înălţării unei statui în memoria şi cinstea marelui poet naţional, Mihai Eminescu. Ca replică, primarul, care a ruinat în mandatele sale oraşul nostru, a lansat un atac direct la adresa domnului Ioan Ieremia, om de cultură, fost director al Teatrului Naţional Timişoara.
Adăugaţi o legendă
Fostul director al Teatrului Naţional Timişoara, Ioan Ieremia, s-a plâns public, în cadrul şedinţei Consiliului Local de marţi, că este împiedicat de 15 ani să ridice o statuie a poetului Mihai Eminescu în faţa instituţiei pe care a condus-o. El l-a acuzat direct pe primarul Gheorghe Ciuhandu de „politicianism” şi de blocarea acestui demers.

Ieremia a afirmat că de 15 ani încearcă să ridice o statuie a lui Mihai Eminescu în faţa Teatrului Naţional Timişoara, însă este împiedicat de primarul Gheorghe Ciuhandu.

„Sunt 15 ani de când ne luptăm cu Primăria Timişoara în încercarea de a ridica în faţa Teatrului Naţional statuia lui Eminescu. (...) Toate demersurile au fost respinse de primarul Gheorghe Ciuhandu. Adevăratul motiv zace în zona unui politicianism incalificabil al acestui primar”, a afirmat Ieremia în plenul Consiliului Local.


În replică, primarul Gheorghe Ciuhandu a afirmat că Ieremia este „penibil”.

„Dincolo de faptul că îmi dau seama că a început campania electorală, este ruşinos că unii se folosesc de asemenea argumente. (...) Dumneata să nu îmi vorbeşti de Eminescu, pentru că dumneata nu poţi să te erijezi în apărător al lui Eminescu! Nu o să accept aberaţiile dumitale! Eşti, din punctul meu de vedere, stimate domn, penibil”, a replicat Ciuhandu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”