Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 29 martie 2011

Telegrame SUA: De ce au huiduit-o românii pe Madonna


O telegramă neclasificată a ambasadei SUA din 2009, consultată de Hotnews şi intitulată " Românii spun: Madonna Don't Preach ", face referire la incidentul din timpul concertului artistei de la Bucureşti, când mulţi din cei 70.000 de spectatori au huiduit-o pe cântăreaţă după ce aceasta, între două melodii, le-a cerut românilor să "oprească discriminarea împotriva celor de etnie Romany".
"Tonul moralizator şi dominator al cântăreţei (n.r. Madonna) a iritat fără îndoială românii care tind să nu aprecieze lecţii despre discriminare - sau despre orice altceva de fapt - de la străini. (...)
Deşi comentariile Madonnei nu vor duce la o reflecţie naţională foarte necesară asupra problemelor de prejudecată, ele au făcut bine să le amintească românilor cum sunt percepuţi de mulţi din Vest", se arată în telegramă.


Telegrama mai vorbeşte despre reacţiile din media care arătau criticile românilor la adresa Madonnei, cum că "şi-ar fi băgat nasul acolo unde nu trebuie".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”