Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 29 martie 2011

Wikileaks: Pactul cu grupările arabe: spălaţi bani, dar nu ne atacaţi

Un fost oficial al Delegaţiei Comisiei Europene la Bucureşti, Onno Simmons, spunea în 2006 că Guvernul României ar fi încheiat o înţelegere cu anumite grupări arabe: acestea erau libere să spele bani în ţară, dar în schimb nici o ţintă românească nu ar fi fost atacată, potrivit unei depeşe diplomatice publicate de WikiLeaks. Telegrama nu e datată, dar face referire la evenimente petrecute în 2006, înainte ca România să devină stat membru al Uniunii Europene. Telegrama se referă şi la implicarea Ambasadei SUA în dialogul cu comunitatea islamică moderată din România.


Telegrama „Grupul de acţiune G8 antiterorism discută despre dialogul cu Islam despre crimă organizată şi siguranţa frontierelor."

„Simmons a atras atenţia că unele surse ar fi spus că există o «înţelegere» între «anumite grupuri arabe» şi Guvernul României: «lăsaţi-ne să spălăm bani (în România) şi nu vom ataca ţinte româneşti». Mai târziu, în discuţie, acesta a precizat că «operaţiunile PKK sunt finanţate de către operaţiuni ilegale în România.» În timpul discuţiei, Simmons a recunoscut că nu are probe materiale pentru ceea ce a susţinut, sugerând că «poate colegii noştri din SUA au mai multe informaţii». Simmons e cunoscut în rândurile diplomatice din Bucureşti ca fiind una dintre cele mai sceptice voci în ceea ce priveşte progresul României către integrare europeană."

(...) „Ambasada va continua eforturile de a se implica într-un dialog subsţantial cu comunitatea moderată islamică din România. Ofiţerii ambasadei se întâlnesc regulat cu lideri musulmani".

(...) „Nu avem nici o intenţie să diminuăm eforturile de a extinde contactul cu comunitatea crescândă de musulmani din România. (...) În acelaşi timp, influenţa turcă asupra comunităţii locale de musulmani - care este concentrată, în mare, în Constanţa şi în zona Marii Negre - este reală. În timp ce facem eforturi să îmbunătăţim bazele militare din România din aceeaşi zonă pentru a fi folosite de militari americani, plănuim să atingem unele dintre comunităţile despre care Okcun (n.r. - Ambasadorul Turciei) consideră că sunt «ale lui» pentru a ne asigura că avem un dialog pozitiv şi direct."

2 comentarii:

TANO spunea...

tot acest tsunami intitulat wikileaks, nu e decat o propaganda. SUA urmareste ceva de interes major in romania.as vrea sa vezi evenimentele din tunisia, egipt, libia si ce va mai urma dupa ce vor termina cu libia in zona araba. toate aceste telegrame nu se bazeaza decat pe barfe, ca asa ar fii spus unul, decupari de ziare. bineinteles pentru a reusi ropaganda printre ele se scurg si cateva adevaruri.faptul ca telegrama de care vorbesti nu e datata, pune la indoiala autenticitatea.mai nou asange a primit un premiu.de unde vine premiul?din SUA.

Anonim spunea...

Sunt motive intemeiate sa credem in veridicitatea ACESTEI telegrame. Doar ea nu aduce absolut nimic nou. Am publicat-o si noi ca o chestie de can-cam: "ia uite ba si la astia dupa ce a fost huiduita Madonna THE Shtoarpha, alta treaba nu aveau?? :)))

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”