Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 30 mai 2011

Al Treilea Război Mondial: Până în iarnă, revoltele vor cuprinde lumea întreagă

Gerald Celente, un celebru specialist american în prognoze de trenduri economice şi sociale, consideră că revoltele care au început din Iran şi au ajuns până în Spania constituie începutul unui nou război mondial, declanşat de preţurile prea mari ale alimentelor, de şomaj şi de inegalitate socială.

Potrivit România Liberă, anul trecut, Celente a prevăzut că 2011 va fi anul "Jos cu ei 2.0" (Off With Their Heads 2.0), prognoză care până acum se dovedeşte corectă în lumea arabă. Într-un interviu acordat King World News, Celente spune că toate aceste revolte au nişte trăsături comune şi că se vor extinde în toată Europa în această vară, iar până la iarnă ar putea deveni globale.

"Ce nu se vede la ştiri este ce se întâmplă în Spania şi asta e de fapt marea ştire. Tinerii s-au deşteptat. Ştiu cum merge treaba. Ei sunt oamenii care sunt în fruntea tuturor acestor revoluţii. Ştiu că să voteze pentru unul dintre marile partide din Spania înseamnă în mare acelaşi lucru. E ca şi cum ar vota pentru clanul mafiot Gambino sau pentru clanul mafiot Bananno. Şi ei vor o a treia cale. Şi o preiau de unde au lăsat-o egiptenii. Ies pe străzi şi nu se mai duc acasă, pentru că iată, când pierzi totul nu mai ai ce să pierzi", mai spune Celente.


Tinerii "indignaţi" de la Madrid, susţinuţi din străinătate, au decis duminică să continue ocuparea pieţei Puerta del Sol, unde tabăra lor de corturi a devenit centrul mişcării de contestare începute în urmă cu două săptămâni, anunţă Mediafax. Un purtător de cuvânt a explicat că "succesul adunărilor de cartier", organizate sâmbătă la Madrid, şi "sprijinul" venit din Franţa, unde o mie de tineri s-au adunat în acelaşi timp, au dat un nou elan mişcării.

Duminică, "indignaţii" au manifestat şi în străinătate, la Paris şi la Atena, unde s-au adunat 20.000 de persoane.

Printre obiectivele mişcării de acum înainte, un purtător de cuvânt, Carlos, a citat "extinderea în străinătate", contactele cu ţările în care a început mobilizarea, precum Franţa şi Grecia, precum şi "consolidarea mişcării în cartiere".

Intervievat de postul de televiziun Canal +, ministrul francez de Externe, Alain Juppe, a declarat că nu crede într-o "vară europeană", după "primăvara arabă". "Există un punct comun, şomajul. Marea diferenţă este democraţia. Noi o avem, ei (manifestanţii din ţările arabe) nu o au, ei se luptă pentru asta", a precizat ministrul.

Gerald Celente crede însă că "aceste revoluţii se vor răspândi de-a lungul verii în toată Europa. Până la iarnă, va ajunge la nivel global".

Gerald Celente a fondat Institutul de Cercetare a Trendurilor în New York şi este creditat de multe emisiuni şi publicaţii din SUA pentru predicţiile pe care le face. Celente susţine că a prezis recesiunea din 2007 încă din 2004, "Panica din 2008" în 2007, explozia preţului la aur, succesul apei îmbuteliate încă dinainte ca Pepsi sau Coca Cola să intre în această afacere, dar şi prăbuşirea URSS, ultimele două recesiuni economice, criza "dot-com", criza financiară din Asia din 1997 sau crash-ul bursei din 1987.
http://www.realitatea.net/al-treilea-razboi-mondial-pana-in-iarna-revoltele-vor-cuprinde-lumea-intreaga_839785.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”