Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 18 mai 2011

Comuniştii cerşesc sprijin extern pentru a pune mâna pe putere: Pesediştii caută fonduri la marile puteri. Ponta zboară spre China, Vanghelie - spre America

Preşedintele PSD a decolat spre meleaguri asiatice pentru a participa la un forum economic China – Europa. Marian Vanghelie, preşedintele pesediştilor din Capitală, şi-a concentrat acţiunea spre vest, fiind invitat la Conferinţa anuală AIPAC – for al lobby-ului israelian în SUA.

Victor Ponta nu se află la prima vizită în China, el mai având şi anul trecut drum pe meleagurile asiatice.
De data aceasta, preşedintele pesediştilor participă la un forum privind relaţiile între China şi Europa. „Tema reuniunii este cooperarea între Uniunea Europeană şi China, cu discutarea oportunităţilor concrete de colaborare şi parteneriat derivate din proiecţiile de dezvoltare pe termen scurt şi mediu ale celor două părţi. Participanţii vor dezbate principalele direcţii de dezvoltare economică şi socială cuprinse în programele de dezvoltare ale UE (Strategia Europa 2020) şi, respectiv, China, explorând similitudini şi strategii comune de reacţie la provocările curente”, este descris evenimentul de oamenii din Kiseleff. Ponta susţine că va prezenta oportunităţile care există în colaborarea dintre China şi UE. La întâlnire, din partea socialiştilor va fi prezent şi Martin Schulz, preşedintele socialilştilor din Parlamentul European. Anul trecut, Ponta s-a întâlnit cu liderii Partidului Comunist Chinez, dar şi cu „alţi oameni foarte importanţi”, după cum i-a descris la întoarcerea în ţară. În această primăvara, şi primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a plecat pentru câteva zile în China, cu speranţa că va găsi investitori pentru autostrada suspendată, dar şi pentru alte proiecte din Capitală. „Consider că deplasarea a fost utilă, practică, deschizând perspectivele pozitive ale unor colaborări viitoare. Am stabilit cu partea chineză măsuri concrete şi un calendar de lucru pe termen scurt, mediu şi lung împreună cu cele mai mari companii chineze, respectiv Beijing Municipal Construction Group şi China Construction, China Comunication Construction Company, inclusiv cu banca de dezvoltare a Chinei. Toate discuţiile s-au terminat cu un memorandum. Am semnat un memorandum de intenţie cu ei, cu un calendar fix, pentru a putea să-i avem aici pentru parteneriate public-private, identificând portofoliul de lucrări care se pretează acestor fapte imediate, considerând încă o dată că este singura cale în acest moment de a avea banii necesari asigurării dezvoltării municipiului Bucureşti”, a precizat Oprescu la întoarcere.

Vizită de o săptămână

Dacă Ponta şi Oprescu caută bani în China, Marian Vanghelie se duce în direcţia opusă, către Statele Unite ale Americii. Vizita a fost gândită de consultantul său politic, Cozmin Guşă, şi va dura aproximativ o săptămână. Preşedintele pesediştilor bucureşteni va fi însoţit în călătoria sa şi de deputatul Georgian Pop. „Ne vom întâlni cu oficiali americani, dar şi cu firme care doresc să investească în România. Spre exemplu, în problemele legate de alimentarea cu apă. Americanii sunt cu mulţi ani înaintea noastră în acest domeniu. Vrem să ne informăm ce soluţii sunt pentru a le aplica şi în ţara noastră şi astfel ardem anumite etape”, a explicat deputatul pesedist, cel care apare în stenogramele WikiLeaks drept „omul americanilor”. Marian Vanghelie a recunoscut că vrea să atragă investitori americani în parteneriate public-private. Unul din proiectele pe care le va prezenta primarul sectorului 5 este legat de cartierul eco pe care l-a plănuit împreună cu ministrul apărării, Gabriel Oprea, şi cu cel al dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea. Vanghelie a fost invitat în America la Conferinţa anuală AIPAC – un important for de lobby israelian de peste Ocean. Aceasta se va desfăşura în perioada 22-24 mai. „Mergem şi venim cu experienţă, îi învăţăm şi pe primarul general, şi pe primarii de sectoare că banii nu se vor cheltui pe iarbă, să spunem cum trebuiesc cheltuiţi banii”, a declarat Vanghelie după prima vizită în SUA, care a avut loc în luna ianuarie. puterea.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”