Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 13 mai 2011

Comuniştii chinezi se tem şi de iasomie :) China raţionalizează vânzarea de iasomie, simbolul revoluţiilor din lumea arabă

Autoritatile chineze monitorizeaza atent vanzarea iasomiilor, floarea devenita simbol al revolutiilor din lumea araba, de teama unor revolte asemanatoare celor din Tunisia sau Egipt, relateaza ABC News. Iasomia face parte din traditiile chinezesti si este subiectul multor cantece populare.

Vanzatorii de flori din Beijing au declarat ca politia le-a cerut sa nu vanda multe iasomii unei singure persoane, iar daca cineva doreste sa cumpere mai multe, sa spuna ca nu mai sunt pe stoc si sa ceara datele persoanei.

"Politia ne-a spus sa le raportam lor despre cumparator. Dar nu ne-au spus de ce nu putem vinde in cantitati mari", a declarat o vanzatoare.

"Din cauza ordinului politiei, nu am avut stocuri de iasomie. E pacat", a spus un altul.


Chiar si un clip video in care presedintele Hu Jintao canta un cantec popular chinezesc, "mo li hua", o oda pentru iasomie, in timpul unei vizite in Kenya a fost scos de pe internet.

Au trecut circa 3 luni de la primele apeluri online pentru o revolutie a iasomiei in China. Desi foarte putini protestatari au luat parte la acele demonstratii, autoritatile au luat masuri dure pentru a preveni revolte.

Din februarie, peste 40 de activisti si disidenti au fost arestati la domiciliu sau au disparut, iar jurnalistii straini au fost hartuiti, pentru a le limita informatiile transmise.

Iasomia este floarea nationala a Tunisiei, tara din care a inceput valul de revolutii din lumea araba.
sursa: hotnews.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”