Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 14 mai 2011

Revolte rasiale în Grecia după uciderea unui grec de către o bandă de 3 jefuitori imigranţi (VIDEO & FOTO)

Un bărbat a fost ucis marţi la Atena, în capitala Greciei. Asasinii, 3 străini azilanţi, l-au atacat pe grec pentru a-l jefui de camera video cu care bărbatul dorea să înregistreze naşterea celui de-al doilea copil al său. Victima, în vârstă de 44 de ani, se afla împreună cu soţia sa, în drum spre maternitate, când a fost atacat şi înjunghiat de banda de străini, în propria maşină parcată în zona Patission.

Ca urmare a avut loc un protest spontan pentru o mai bună protecţie din partea poliţiei, protest care s-a transformat rapid într-o revoltă rasială la care au luat parte pe lângă organizaţii patriotice elene, naţionalişti autonomi şi foarte mulţi localnici greci sătui de avalanşa de imigranţi care au devenit un focar de infracţionalitate şi insecuritate pentru cetăţenii eleni. Au fost strigate lozinci ca "Străinii afară!" şi "Grecia pentru greci!". Mai mulţi străini au fost atacaţi de cetăţeni furioşi, magazinul unui străin a fost distrus. Speriat de dimensiunea revoltei, primul ministru elen, George Papandreou şi exprimat regretul pentru asasinarea cetăţeanului grec şi a promis că va lu măsuri severe şi imediate pentru ca elenii să fie în sigurnţă.


Χρυσαυγίτες κυνηγούν μετανάστες de aggelosandreou

Un corespondent elen ne mai transmite că 3 imigranţi non-euopeni au fost ucişi, apx. 50 de naţionalişti au fost arestaţi, 2.000 de poliţişti din trupele speciale au fost aduşi din afara Atenei pentru a reprima revoltele. Forţele de represiune au fost sprijinite de către grupările "antifa", autointitulaţii "antifascişti".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”