Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 18 mai 2011

Franţa: Acţiune contra islamizării. "Marşul porcilor", transformat în "marşul libertăţii", a adunat peste 500 de participanţi la Lyon!

O manifestatie anti-islam interzisa prin ordin al prefectului a avut totusi loc sambata 14 mai la Lyon, dar intr-o alta forma. Actiunea a fost redenumita in ''Marsul libertatii'' si a reusit sa reuneasca peste 500 de persoane.Vineri 6 mai, tribunalul administrativ din Lyon a respins recursul inaintat de organizatori impotriva deciziei luate de Prefectura in 4 mai, relateaza Le Monde.
Astfel, "marsul porcilor" impotriva "islamizarii Frantei" s-a transformat intr-o miscare pasiva pentru "libertatea de exprimare si de a protesta", in Piata Sf. Jean din Lyon, anunta organizatorii. Au  participat aproximativ 500 de persoane, inclusiv grupuri din Alsacia, Bretania si Coasta de Azur.

La o conferinta sustinuta la inceputul saptamanii, candidatul Blocului National la alegerile prezidentiale din 2012, Arnaud Gouin, si presedintele miscarii, Robert Fabrizio, a denuntat incercarea "de a pune botnita" acestor initiative. "Li se interzice francezilor si europenilor sa-si apere identitatea", a acuzat Robert in timp ce Gouin s-a prezentat ca un aparator al dreptului de "a critica politicile, religia si chiar islamul".

Dar pentru prefectul regiunii Rhone-Alpes, Jean-Francois Carenco, "marsul porcilor are un caracter islamofob si este o incalcare deliberata a principiului laicitatii". (sic!)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”