Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 17 mai 2011

Tabără naţionalistă de muncă şi educaţie la Sâmbăta de Sus


Membrii ai Partidului "Pentru Patrie" au participat în perioada 7-8 mai 2011, la tabara de muncă de la Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus, organizată de filialele Făgăraş şi Braşov.
În cadrul acestei tabere de muncă s-au întreprins acţiuni de curăţare a monumentului ridicat în memoria luptătorilor din rezistenţa armată anticomunistă şi plantare de flori atât în curtea interioară cât şi pe aleea ce duce spre mănăstire.

Sub coordonarea camaradului din Făgăraş, Cătălin Beltechi, participanţii au reuşit sa-şi îndeplinească obiectivele cu puţin timp înainte ca ninsoarea sa-şi faca apariţia, spre surprinderea tuturor. Având în vedere condiţiile meteo ne-am văzut nevoiţi să amânăm acţiunile care depindeau de o vreme frumoasă, cum ar fi urcarea la Chilia Părintelui Arsenie Boca.
În drum spre casă, camarazii braşoveni au profitat de ocazie şi au vizitat Mănăstirea rupestra Şinca Veche, un vechi lăcaş de cult ce se află situat în apropierea localităţii Perşani. Această mănăstire este renumită pentru lăcaşul de cult săpat în piatră, numit şi “Templul Ursitelor” sau “Templul de la Şinca Veche”. Mănăstirea rupestra nu a putut fi datată cu precizie, unele surse susţinând că este proto-dacică. Versiunea cea mai des întâlnită acceptă ca an al apariţiei 1742, moment în care bisericile ortodoxe erau interzise.
Acest gen de acţiuni vor continua pe tot parcursul verii, având încredinţarea că prin tabere de muncă şi educaţie, nu numai că vom “pune o cărămidă la înălţarea Legiunii şi la înflorirea României” dar vom crea acel spririt de camaraderie de care avem atâta nevoie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”