Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 25 mai 2011

"Incredibil! Naziştii au dresat câini să vorbească şi să scrie" :)

O carte a unui universitar britanic dezvăluie existenţa unei şcoli în Germania lui Hitler unde câinii ar fi fost educaţi să comunice asemenea unui om.

Naziştii au încercat să dreseze câinii să vorbească şi să citească în încercarea de a câştiga cel de-al Doilea Război Mondial, susţine Daily Mail. Nemţii vedeau câinii aproape la fel de inteligenţi precum oamenii şi au încercat să construiască o armată de câini vorbitori, arată studii recente.

Hitler spera că animalele vor învăţa să comunice cu stăpânii lor de la SS şi chiar ar fi avut o şcoală specială acolo unde câinii ar fi trebuit învăţaţi să vorbească.

Incredibilele descoperiri arată că oficiali nazişti au adunat aşa-zişi “câini educaţi” din întreaga Germania şi i-au învăţat să “vorbească” şi să emită semnale folosindu-şi labele. Un câine se spune că ar fi reuşit să emită cuvintele “Mein Fuhrer” atunci când a fost întrebat cine era Adolf Hitler.


Despre altul se spune că putea “vorbi” bătând literele alfabetului cu labele şi discuta liber despre religie şi învăţa poezii.

Experimentul bizar apare la lumină după ani de studio chinuitor al unui lector, Jan Bondeson de la Universitatea din Cardiff.

Şcoala ar fi fost localizată lângă Hanovra în 1930 şi ar fi raportat câteva succese precum cele menţionate mai sus. Cel mai reuşit dintre el ear fi fost un Airedale terrier pe nume Rolf care “vorbea” bătând din picioare, fiecare literă a alfabetului fiind reprezentată de un anumit număr de bătăi. Câinele ar fi învăţat limbi străine şi chiar şi-ar fi exprimat dorinţa de a se alătura armatei germane pentru că îi “ura pe francezi”.

Cartea lui Bondeson se numeşte “Amazing Dogs: A Cabinet of Canine Curiosities!"

"În anii ’20, Germania avea mulţi psihologi pentru animale care credeau că aceste animale – câinii – sunt la fel de inteligente precum oamenii şi capabile de gândire abstractă şi comunicare", susţine autorul.
http://www.realitatea.net/incredibil-nazistii-au-dresat-caini-sa-vorbeasca-si-sa-scrie_838261.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”