Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 29 iunie 2011

Germania: Atac terorist al extremei stângi împotriva soţiei unui militant naţionalist

Confruntările de stradă dintre radicalii de dreapta şi cei de stânga sunt cunoscute şi nu tocmai rare în Germania. Însă un atac politic petrecut recent a şocat prin ferocitatea lui, poliţia temându-se de represaliile care ar putea da naştere “unei spirale a violenţei”.

Săptămâna trecută, mai multe atacuri au avut loc împotriva unor membri din conducerea Partidului Naţional-Democrat German (NPD) şi ai grupului ProGermania. Ca răspuns, naţionaliştii au incendiat duminică noaptea cinci locaţii frecventate de anarhişti.


Apogeul laşităţii şi al lipsei de onoare a militanţilor stângişti a fost atins luni, prin înjunghierea unei mame de 22 de ani, soţie a unui proeminent activist naţionalist din Berlin, în timp ce aceasta se plimba cu cei trei copii, două fete şi un băieţel de un an. Femeia a fost atacată cu cuţitul de trei bărbaţi care au luat-o prin surprindere, după ce au pândit-o în prealabil. Din fericire, tânăra a suferit doar răni uşoare deoarece agresorii au fugit când au văzut o maşină care se apropia de ei. Presa locală a anunţat că şi soţul femeii a fost victima unor atacuri similare, motivate de activitatea sa politică. Poliţia investighează cazul şi deocamdată nu a fost identificat nici un suspect.

Acest incident a fost precedat de atacarea liderului din Berlin al NPD-ului, Uwe Meenen, de un grup de imigranţi înarmaţi cu bâte. Aceeaşi soartă a avut-o şi Torsten Meyer, fost membru marcant al Uniunii Populare Germane (DVU) şi candidat din partea NPD-ului pentru consiliul local din Lichtenberg, district din estul Berlinului. Meyer este actualmente lider regional al partidului ProGermania.

Toate aceste violenţe au loc înaintea alegerilor locale din Berlin, programate pentru luna spetembrie. Ehrhart Korting, ministrul de interne din Berlin, s-a arătat îngrijorat de posibilitatea escaladării atacurilor motivate politic din cauza dorinţelor de răzbunare. Sursa: FrontPress.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”