Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 2 iunie 2011

Politicienii nu au bani pentru salarii şi pensii, dar au bani pentru operaţii de schimbare de sex!

Al şaselea ROMÂN a fost operat pentru SCHIMBARE DE SEX. Intervenţia VA FI DECONTATĂ DE STATUL ROMÂN. O operaţie similară costă în străinătate 60.000 de euro


Zece medici au transformat în această dimineaţă o femeie de 35 de ani într-un bărbat. S-a întâmplat la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti. Operaţia a durat 14 ore, iar pacientul este al şaselea român care a beneficiat de o intervenţie de schimbare de sex.

Ca şi precedentele operaţii, şi aceasta va fi decontată de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, a explicat pentru Gândul dr. Cristian Niţescu, coordonatorul echipei medicale care a operat în această dimineaţă. "Intervenţia face parte din sistemul DRG, care precizează clar ce acte medicale sunt decontate obligatoriu de Casă", spune acesta.
(...)

Cine plăteşte pentru intervenţiile de schimbare de sex
Spre deosebire de homosexualism şi intersexualism (hermafrodism), transsexualismul are ca unic remediu corelarea prin intervenţie chirurgicală a fizicului uman cu trăsăturile psihice diametral opuse. În plus, datorită faptului că transsexualitatea este considerată o boală, care nu ţine de dereglări psihice. "Intervenţia face parte din sistemul DRG, care precizează clar ce acte medicale sunt decontate obligatoriu de Casă", a precizat medicul Niţescu.
Şase români şi-au schimbat sexul din 1995 până în prezent
Prima operaţie de schimbare de sex din România, efectuată de profesorul Ioan Lascăr, a avut loc la Spitalul de Urgenţă Floreasca în aprilie 1995. În urma intervenţiei, un tânăr de 19 ani, Sorin Florin Raţiu, a devenit femeie. Alţi patru români au mai trecut de atunci prin mâna profesorului Lascăr ca să-şi schimbe sexul, iar 20 dintre ei sunt trecuţi pe lista de aşteptare, declară chirurgul pentru  Gândul. "Am avut trei bărbaţi care au devenit femei, şi două femei care au devenit bărbaţi", explică şeful clinicii de Chirurgie de la Spitalul Floreasca. "Pe lista de aşteptare mai sunt alte 20 de astfel de cazuri, dar este foarte greu pentru un transsexual să îşi motiveze intenţia", mai spune specialistul.
Potrivit lui Lascăr, un pacient are de aşteptat un interval cuprins între 2 şi 5 ani până când să suporte intervenţia de schimbare de sex. "După ce trece de evaluările interdisciplinare - psihiatrie, ginecologie, endocrinologie, medicină legală -, urmează tratamentul hormonal şi obţinerea unei hotărâri judecătoreşti definitive. Abia ulterior acestor etape se ajunge la iniţierea unei intervenţii chirurgicale".
Familii pentru transsexuali
Profesorul Lascăr spune că doi dintre cei cinci pacienţi ai săi şi-au întemeiat deja o familie. "Bărbatul care a devenit femeie s-a căsătorit în Belgia, iar o femeie care a devenit bărbat s-a căsătorit şi urmează să-şi susţină anul acesta examenul de licenţă. Îmi trimit felicitări de ziua mea şi ţin legătura cu ei", povesteşte pentru gândul Ioan Lascăr. Medicul aminteşte şi că pacienţii revin periodic la controale. Uneori sunt necesare mici corecţii, explică acesta. Totuşi, mai uşoare sunt intervenţiile de transformare a unui bărbat în femeie, precizează şeful clinicii de Chirurgie Reconstructivă de la Floreasca. "Reconstrucţia organelor sexuale feminine este extrem de reuşită. Practic poţi să păcăleşti şi un ginecolog uneori. La un control este greu să realizezi că ai în faţă un fost bărbat", susţine Ioan Lascăr.
Cele cinci intervenţii realizate de profesorul Ioan Lascăr au fost suportate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Medicul explică că nu sunt considerate intervenţii estetice, ci corecţii ale unor boli psihice. În străinătate însă o astfel de intervenţie costă între 20.000 şi 60.000 de euro, mai spune specialistul.
http://www.gandul.info/news/al-saselea-roman-a-fost-operat-pentru-schimbare-de-sex-interventia-va-fi-decontata-de-statul-roman-o-operatie-similara-costa-in-strainatate-60-000-de-euro-8303240

1 comentarii:

Anonim spunea...

Si-a schimbat sexul, din barbat in femeie, pentru ca apoi sa devina lesbiana. :))))))

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”