Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 25 iulie 2011

Comemorarea anuală a Rezistenţei Naţionale Anticomuniste de la Sâmbăta de Sus (FOTO)

Între zilele de 22 şi 24 iulie 2010, la Mănăstirea Sâmbăta de Sus (jud. Brasov), au avut loc manifestările prilejuite de ZILELE REZISTENŢEI NAŢIONALE ANTICOMUNISTE, eveniment creat de Ion Gavrilă Ogoranu, cel mai mare luptător al rezistenţei armate anticomuniste din Munţii Făgăraşului. Evenimentul a fost organizat în acest an de către Fundaţia "Ion Gavrilă Ogoranu", constituită cu un an în urmă, în 2010, chiar   în acest loc. Programul manifestărilor a cuprins lansări de carte, proiecţii de film ("Demascarea"), discuţii şi comunicări despre reeducarea de la Piteşti. Domnii Coriolan Baciu şi Florin Dobrescu au vorbit despre obiectivele Fundaţiei "Ion Gavrilă Ogoranu" pe anul 2011-2012, precum şi despre activitatea acesteia pe parcursul anului care s-a scurs. Doamna Lucia Baki, autorul volumului III din ,,Brazii se frâng, dar nu se îndoiesc“ a făcut o prezentare a cărţii;  au susţinut comunicări foştii deţinuţi politic ale căror suferinţe au fost prezentate în acest volum.  Deţinuţi politic au susţinut discuţii şi comunicări despre reeducarea de la Piteşti.
Duminică au participat sute de persoane la liturghia şi slujba de pomenire a tuturor celor ce au luptat contra fiarei roşii pentru apărarea credinţei, libertăţii şi demnităţii naţionale. 

Au fost prezenţi un număr mare de membri ai Partidului Pentru Patrie, membri ai Fundaţiei George Manu, Asociaţiei Prezent, alături de ei alţi tineri naţionalişti, foşti deţinuţi politic, buni români.

Lângă steagurile tricolore au fost prezente impresionante flamuri legionare pe care le puteţi vedea în pozele din acest aricol. Glorie eternă luptătorilor anticomunişti, moarte comunismului oriunde s-ar afla.






















0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”