Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 26 iulie 2011

O mişcare antiislamistă britanică, criticată dur pentru legături cu Anders Breivik

Susţinători EDL, care au dat vina pe politicile Guvernului norvegian privind imigraţia, pentru atacurile soldate cu 93 de morţi, au determinat critici dure din partea unor activişti care au cerut introducerea acestei mişcări pe lista grupărilor extremiste, relatează The Independent în ediţia online.

Aceste dispute au apărut după ce presa a acordat atenţie legăturilor dintre Anders Behring Breivik, bărbatul arestat pentru atacurile de la Oslo şi de pe insula Utoeya, şi această mişcare de stradă împotriva islamismului, English Defence League (EDL). Breivik, un "fundamentalist creştin de dreapta", potrivit publicaţiei, a scris că a fost "impresionat" de EDL şi a pledat pentru crearea unei filiale norvegiene a acestui grup, care militează împotriva răspândirii islamului şi legii islamice (sharia) în Marea Britanie.

"Aveam peste 600 de membri EDL ca prieteni pe Facebook şi am vorbit cu zeci de membri şi lideri EDL. De fapt, eu sunt cel care le-a furnizat material ideologic procesat (inclusiv strategii retorice), la începuturi", a scris Breivik, într-un manifest, intitulat "2083", postat pe Internet înaintea atacurilor.


După atacurile de vineri, o serie de activişti au cerut ca EDL să fie clasificată ca organizaţie de extremă dreapta, în mod oficial, de către Guvern, şi nu ca entitate politic legitimă. Nick Lowles, directorul grupului de campanie antiextremistă "Hope Not Hate", a argumentat că decizia de a nu introduce EDL pe lista grupărilor extremiste de dreapta "limitează sever capacitatea poliţiei de a colecta informaţii despre EDL, membrii şi activităţile acesteia".

Premierul Jens Stoltenberg a declarat că oficiali norvegieni colaborează cu agenţii străine de informaţii, pentru a afla dacă a existat vreo implicare internaţională în atacuri.

EDL a negat, într-un comunicat, orice contact oficial cu Breivik şi a condamnat atacurile. Dar comentariile, pe Facebook, ale susţinătorilor mişcării sunt de natură să sporească presiunea asupra grupului. Între numeroase condamnări ale masacrului, un anumit număr de persoane au argumentat că de vină sunt politicile privind imigraţia ale Guvernului. "L-aş fi ajutat sută la sută, dacă s-ar fi oprit doar la bombe, în loc să-i ucidă pe săracii aceia de copii cu creierul spălat", a scris, pe Facebook, duminică, o persoană, referindu-se la Breivik. http://www.mediafax.ro/externe/o-miscare-antiislamista-britanica-criticata-dur-pentru-legaturi-cu-anders-breivik-8523340/
Steagurile Israelului şi homosexualilor nelipsite de la manifestaţiile EDL. În această imagine, Rabbi Shifren se adresează membrilor şi simpatizanţilor EDL.
Londra, 24 octombrie 2010, steagurile Israelului si homosexualilor flutură la manifestaţia EDL din faţa ambasadei Israelului.....
Altă manifestaţie a EDL. De data asta steagul Israelului stă deasupra steagului englez. Doar e vorba de EDL "Jewish Division", după cum putem vedea scris pe steagul Angliei....

1 comentarii:

Anonim spunea...

Unde esti tu, Tepes, Doamne
http://youtu.be/zdStj-EOPSI

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”