Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 17 iulie 2011

Fatah acuză Israelul că exploatează problemele economice ale Romaniei ca să nu recunoască Palestina

Miscarea palestiniana Fatah a acuzat joi Israelul ca exploateaza problemele economice din Romania si Bulgaria pentru a le convinge sa voteze impotriva tentativei palestinienilor de a fi recunoscuti ca stat la ONU in septembrie, relateaza agentia Ma’an, citata de NewsIn.

Purtatorul de cuvant al Fatah, Fayez Abu Eitah, a declarat ca decizia premierului israelian Benjamin Netanyahu de a acorda tratament preferential muncitorilor romani si bulgari constituie o extorcare politica.

Prermierul israelian a oferit Romaniei si Bulgariei o oportunitate pe piata israeliana a muncii, pentru a castiga voturile lor la ONU impotriva palestinienilor.


Netanyahu a venit in Romania si Bulgaria ca parte a campaniei diplomatice de a combate tentativa palestinienilor.

Romania nu va sustine in septembrie, la ONU, demersul palestinienilor de a fi recunoscuti ca stat, au declarat pentru Jerusalem Post oficiali guvernamentali cu rang inalt, saptamana trecuta, dupa discutiile pe care premierul israelian Benjamin Netanyahu le-a avut miercuri cu liderii romani. Potrivit oficialilor citati de cotidianul israelian de limba engleza, a devenit clar, dupa convorbirile pe care Netanyahu le-a avut cu premierul Emil Boc, apoi cu presedintele Traian Basescu, ca Bucurestiul nu-si va da votul pentru palestinieni. Totusi, nu exista garantii ca Bucurestiul va vota impotriva demersului palestinian, ci s-ar putea abtine, alaturi de alte cateva tari europene, subliniaza Jerusalem Post.

Israelul si-a stabilit ca obiectiv sa convinga aproape 60 de tari democratice – care la Ierusalim sunt desemnate cu termenul generic de “minoritate morala” – sa nu sprijine cererea palestinienilor de a fi recunoscuti ca stat, astfel incat Israelul sa obtina o victorie morala asupra palestinienilor, rezolutia urmand sa treaca in Adunarea Generala cu o majoritate slaba.

Boc a spus la conferinta de presa ca Romania sprijina o reglementare negociata pentru solutia “doua state” si se impotriveste pasilor unilaterali.

“Palestinienii nu inteleg pretul pe care il vor plati daca isi declara unilateral statul, cu sprijinul ONU”, i-a spus Netanyahu lui Boc, facand aluzie la posibilitatea ca palestinienii sa-si piarda ajutorul de la SUA si de la alte cateva tari occidentale, explica Jerusalem Post.  http://www.ziuaonline.ro/externe/fatah-acuza-israelul-ca-exploateaza-problemele-economice-ale-romaniei-ca-sa-nu-recunoasca-palestina.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”