Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 29 iulie 2011

Solidaritate cu Lucian Pârvoiu, suspendat din TVR sub pretextul că a “jignit Ferentariul”

de George Roncea

Incredibil dar adevarat, Lucian Parvoiu, excelent jurnalist de televiziune este astazi penalizat de personaje aflate prin frauda si impostura in pozitii publice.

Lacheii corectitudinii politice din TVR s-au inghesuit sa il puna la colt pe cel care a scos mizeria de sub pres afirmand intr-o emisiune:Ambasadorul Marii Britanii spunea ca a descoperit in Ferentari spiritul olimpic. Sa fim seriosi, spiritul olimpic la ce? La furat de portofele, la tras in vena?

Sub pretextul ca ar fi “ofensat Ferentariul” Parvoiu a devenit tinta unui atac desfiintator al unor impostori iar TVR a pus la index un ziarist profesionist, de bun simt, ponderat si inteligent ce apartine noii generatii de presa – de catre cine, de Rodica Culcer “colonaleasa” cu nu mai putin de sase case, obtinute prin sudoarea fruntii ori mai bine zis a limbii, caci ea era cea care excela sub bagheta PCR si Secu la asa zisa Academie Stefan Gheorghiu a Crimei Comuniste Institutionale.

La sesizarea cui a fost suspendat Lucian Parvoiu?
La sesizarea unui pesedist ce se da bloger si isi spune chinezu cand de fapt el este pechinez de-al lui Ilici, criminalul cu mainile rosii de sange, care la randul sau l-a sesizat pe Mircea Toma, viermele din rahatul lui SOV, sugiucul unui turnator/infractor, lucratorul vreme de aproape doua decenii in sistemul militar comunist unde sub atenta supraveghere si diriguire a organelor o facea pe psihologu’, maniacul dement care-si flutura putzulica prin fatza copilului minor al concubinei sale, freneticul sustinator al relatiilor buco-anale homosexuale, abonatul la bistarii fraielor de occidentali sub pretextul unor asa zise campanii de “salvare” care au distrus si Vama Veche – unde s-a pus pe roate o veroasa combinatie imobiliara si Delta, obiectivul sau si al gastii lui Vantu nefiind altul, in acest din urma caz decat capusarea Deltei, pe care si-o dorea pentru dansul in intregime mogulul penal.
De cand a ajuns Mircea Toma doctorul si politistul national, cel care este servit prompt de duduia infernal de slugarnica de la TVR, Rodica Culcer, cea care lingea cu tot botul zeama fetida a ideologiei PCR?

Daca Statul roman prin presedintele sau Traian Basescu a condamnat comunismul ca ideologie criminala cum de tot slujbasii crimei comuniste sunt cei care dau note impart si fac si desfac si taie si spanzura tot ei in mass media statului roman?
Unde a fost Mircea Toma cand Sorin Ovidiu Vantu isi baga si isi scoatea strombeleagul infect ca o rama supuranda de puroi prin gurile colegilor sai de la Trust. De cand repezinta starpitura asta de pseudo-ziarist cu hidrantul lui Vantu infipt adanc in gatlej vocea de autoritate a Presei romanesti? Pana cand astfel de homunculi gretosi tot varsa cu zoaie in autenticii jurnalisti?

Care este afirmatia rasista a jurnalistului TVR? Conform DEX rasism înseamna: “Teorie social-politica care sustine inegalitatea biologica si intelectuala a raselor umane”. Unde a sustinut Lucian Parvoiu inegalitatea biologica a raselor umane cand a amintit de infractiunile pentru care e celebru cartierul Ferentari, si care sunt reale?
Rasist este chiar Mircea Toma cel care a asociat activitatile mentionate cu tiganii. A spus Lucian Parvoiu ceva care sa aiba conotatie rasista? S-a referit la hotia care domina in cartier si la dealerii de droguri care-si au salasul tot aici. Practic jurnalistul a fost sanctionat ca i-a jignit pe hoti si pe baronii drogurilor din sectorul lui Vanghelie. Nicaieri nu s-a referit la tigani, negri, ciori, gipsy, ca sa poata fi acuzat de “rasism” tanarul jurnalist. Tocmai Mircea Toma devoaleaza o mentalitate tipic rasista atribuind unei etnii monopolul hotiei si manipularii drogurilor.

Cu spiritul sau de turnator agramat si infam Mircea Toma sustine: “Consideram ca intrebarea prezentatorului descrie o atitudine discriminatorie fata de locuitorii cartierului Ferentari, promovand stereotipuri si etichetandu-i pe locuitorii cartierului si pe tinerii implicati in proiect ca fiind hoti si consumatori de droguri. Preocuparea prezentatorului pare sa fie mai degraba aceea de a promova senzationalismul”.

Ce e aia senzationalim, anal-fabetule? In care limba exista termenul, ca in romana nu este.
Toma continua para sa abjecta: “Lucian Pîrvoiu nu se afla la primul derapaj de acest fel. O analiza a prestatiei sale ar scoate la iveala cel putin o situatie în care etnia unor persoane a fost mentionata în context infractional, fara ca acest lucru sa fie justificat de necesitatea de informare a publicului (vezi buletinul de stiri din 2 mai 2011).

Mentionam ca, în opinia noastra, atitudinea moderatorului Pîrvoiu încalca etica jurnalistica. Consideram ca aceasta atitudine nu îsi are locul în stirile televiziunii publice, care ar trebui sa fie un standard pentru mass-media din Romania si sa promoveze jurnalismul profesionist, practicat în interes public, cu respect fata de minoritati si fata de grupurile dezavantajate. ActiveWatch solicita Comisiei de Etica a TVR si Directoarei Directiei de Stiri a TVR, dna. Rodica Culcer, sa analizeze”.

Individa a analizat si a emis urmatoare gugumanie tipic comunista, pe formatul invatat de ea la Stefan Gheorgiu:

“Afirmatii care se abat de la echidistanta jurnalistica au fost facute de prezentator in discutia purtata in studio cu Valeriu Nicolae, fondator si presedinte al Policy Center for Roma and Minorities, Vasile Ostaciuc, sociolog si prin legatura telefonica avuta cu primarul sectorului 5, Marian Vanghelie”, au declarat reprezentantii TVR.
Cu acelasi prilej, in discutia cu edilul sectorului 5, prezentatorul a avut o atitudine ce poate fi interpretata drept ironica. Concret, dupa ce Vanghelie s-a scuzat pentru absenta de la evenimentul din Ferentari spunand ca a fost bolnav si a avut temperatura, Pirvoiu i-a recomandat edilului sa aiba grija la consumul de lichide reci.
Cine sunt aceia care judeca, care dau cu toporul, si fac harst, ca la Patul lui Procust? Care sunt criteriile de sanctionare intr-o institutie publica? Cata nerusinare poate avea conducerea sectiei din TVR care a savarsit un abuz incalificabil, suspendandu-l pe Lucian Parvoiu la ordinul lui Mircea Toma, inainte de a se obtine o concluzie a Comisiei de Etica din TVR?

Exact pe tipicul fostelor tribunale ale poporului jurnalistul a fost scos din emisie si facut rasist, pus la stalpul infamiei, inainte de un verdict al Comisiei. Si chiar si asa jurnalistul ar fi avut drept la contestatie, ba mai mult ar avea toate sansele sa castige un proces de abuz in serviciu, pe de o parte si de calomnie si defaimare adresat celor care l-au prejudiciat.
In acest context, in numele tuturor jurnalistilor de bun simt care au mai ramas, dintre acei care nu n-au supt prin batistele imputzite ale turnatorilor, infractorilor si securistilor care au dat tonul la cantec in presa in ultimii 20 de ani, imi declar deplina solidaritate cu jurnalistul Lucian Parvoiu.
Este evident ca breasla jurnalistilor trebuie sa-si faca odata curatenie in ograda si sa arunce gunoaie ca Toma & comp acolo unde le este locul, – la latrina - unde au stat ani de-a randul numarandu-si bistarii murdari de rahatul din haznaua unora ca SOV.
Totodata il anunt pe aceasta cale pe colegul Lucian Parvoiu - in acord cu conducerea redactiei – ca-si poate gasi la Curentul un loc unde sa scrie ce vrea, nu doar un simplu loc de munca.

George Roncea , Curentul

7 comentarii:

roNS spunea...

Politia a declarat ca s-au gasit arme ascunse in spatele bibliotecii din Ferentari. Localnicii sunt in stare de shoc.
Nu stiau ca in Ferentari exista o biblioteca.

:)

George spunea...

Voi postati aici articolele masonului dublu agent aservit sistemului,servitorul lui Voronin, George Roncea ?
Pierdeti din credibilitate...

NS_Local spunea...

George, noi nu suntem prea specialisti in servicii secrete. Nu avem niciun fel de indicii ca George Roncea este "servitorul lui Voronin", chiar nu stiu cum ai dedus asta.

Mason?!
Aservit sistemului?!

Noi ne uitam la faptele omului si George Roncea chiar face lucruri bune.

George spunea...

Care fapte?.....mason da...ah scuze "cavalerii" de Malta nu-s masoni sunt doar ocultisti ...cat priveste ce am spus despre Voronin, nu sunt deductii, deductii face doar el atunci cand denigreaza oameni de calitate...intreaba-l pe cine cazeaza el in Bucuresti din Republica Moldova si la apartamentul lui proprietate personala din Chisinau cine trage...inteleg, va deranjeaza ce am spus, dar intr-o buna zi cand se va demonstra ca asa este ce o sa mai faci?
"omul" George Roncea este doar un ratat penibil si disperat, un tigan (ca tot va plac voua tiganii)care va manipuleaza precum primeste ordine de sus, de unde-si ia leafa/chenzina...

NS_Local spunea...

George,
Am publicat un articol in care jurnalistul George Roncea are dreptate. Punct.

Nu ne intereseaza anturajul lui G.R. si cine sta la el, nu platim noi chiria.

Pe noi nu ne manipuleaza nimeni. Tu nu esti de acord cu ceva scris in material? Esti probabil de partea agentului Soros, comisarul bolsevic Mircea Toma... aaaaa

(Na, iti place cum legam lucrurile?)

Anonim spunea...

@roNS, bun bancul. Vezi sa nu te suspende si pe tine :))

George spunea...

"Na, iti place cum legam lucrurile?"

Nu, nu imi place cum legati lucrurile, pentru ca denota cat de superficial ganditi...sa stiti ca in tara asta mai exista inca patrioti romani.

Daca ti se pare "off-topic" poti sa elimini ce am scris.

Succes

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”