Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 7 iulie 2011

Spania: Negarea holocaustului şi propaganda “neo-nazistă” nu vor mai intra sub incidenţa legii

Libertad Pedro Varela!

Săptămâna trecută, Curtea Constituțională din Spania a decis că nici o persoană nu va mai fi pedepsită penal pentru negarea sau chiar justificarea holocaustului.

Prin decizia Curții Supreme se recunoaște că legea din 1996, care prevedea pedepse cu închisoarea pentru delictul de opinie, încalcă dreptul la liberă exprimare, drept garantat de Constituţie.

Judecătorul Adolfo Prego de Oliviero Tolivar, care în trecut a fost criticat de naţionaliştii radicali, a declarat în ciuda acestui fapt, la finalul procesului, că “nu putem pedepsi oamenii care răspândesc o anumită ideologie” şi “nimeni nu are dreptul să limiteze dreptul altor persoane de a-și exprima punctul de vedere”. Totuşi, judecătorul a ţinut să specifice că legislația va putea în continuare pedepsi incitarea la ură și violență împotriva unor grupuri, categorii sociale sau persoane individuale.
Punerea sub semnul întrebării a versiunii oficiale legate de holocaust este o faptă pedepsită penal în ţări precum: Austria, Belgia, Cehia, Franţa, Germania, Ungaria, Israel, Luxemburg, Liechtenstein, Lituania, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Elveţia şi România. Sursa: FrontPress.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”