Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 3 august 2011

Părinţii lui Hitler ies la lumină în America: celebrele portrete, găsite la nişte francezi

Celebrele portrete ale părinţilor lui Hitler, chiar cele pe care acesta le păstra pe pereţii reşedinţei sale din munţi de la Berghof, au apărut deodată în Orange County, când cineva a contactat un dealer de artă militară. Proprietara tablourilor, dispărute demult, este de origine franceză.
Portretele au putut fi identificate şi autentificate foarte uşor întrucât dictatorul german le-a folosit enorm în propaganda sa, făcându-le să circule în perioada celui de-al Treilea Reich sub formă de cărţi poştale, dar fotografiile lor apăreau atât în inventarul colecţiei de artă a lui Hitler, deţinut de Biblioteca Congresului american, cât şi pe mormântul Klarei Hitler, mama acestuia.

Portretele au fost scoase la licitaţie. Preţul de deschidere este de 5000$, licitataţia începe la 1 septembrie 2011 şi se încheie 16 zile mai târziu, la prânz. Picturile, care au fost comandate de către Adolf Hitler însuşi, sunt vândute de către familia soldatului francez care le-a "eliberat" din casa Führerului, din Berchtesgaden, după război.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”