Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 22 septembrie 2011

Guvernul elveţian nu va interzice "simbolurile rasiste"

Simbolurile naţional-socialiste, precum svastica şi emblemele SS, vor rămâne legale în Elveţia, în urma deciziei Consiliului Statelor. Măsura a urmat unei hotărâri similare, a Consiliului Naţional, în iunie, de a pune capăt în mod eficient la cei opt ani de discuţii pe această chestiune din Parlament.

În conformitate cu legislaţia actuală, care datează din 1995, utilizarea publică a "simbolurilor rasiste" este interzisă numai dacă este asociată cu ideologia corespunzătoare. Aceasta înseamnă, de exemplu, că nu este o infracţiune penală introducerea în  ţară a unui steag cu svastică atâta timp cât nu răspândiţi propaganda numită "nazistă". Explicându-şi decizia, parlamentarii au spus că ar fi dificil să se definească termenul de "simbol nazist."
sursa: Lupta-NS.info

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”