Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 25 septembrie 2011

PREDEAL 2011: PREZENT!

La Predeal, în cadrul manifestărilor comemorative care au avut loc în aceasta luna în memoria eroilor legionari reînhumati creştineşte în cimitirul legionar din acest oraş în toamna anului 1940 (victime ale pogromului sălbatic din 22-23 Septembrie 1939), au fost prezenţi şi membrii Legiunii Arhanghelul Mihail dimpreună cu alti susţinători ai crezului verde, în principal din oraşul Bucureşti.

Părintele Vitan Lucian, parohul biserici Sf. Nicolae, a ţinut slujba de pomenire a celor căzuţi pentru credinţa lor în Legiune, iar la sfarsit, a tinut să amintească în câteva cuvinte despre tinereţea şi crezul celor înmormântati acolo, insistând asupra faptului că i-a unit în viaţă si în moarte nu numai credinţa legionară dar si dragostea creştinească, astfel ca ceea ce este legat pe pamânt va fi legat si în cer, referindu-se în mod special la necesitatea unităţii celor din ziua de azi: nu poţi să spui că ai credinta legionara dar faţă de aproapele tău, care are aceeaşi credinţă, să nu manifeşti dragoste creştină.

La final, s'a cântat Sf. Tinerete Legionara si Imnul Legionarilor Cazuti. S'a citit Acatistul Martirilor Legionari si s'a facut în totalitate apelul celor 252 de legioanri ucisi în credinta legionara la 22-23 Septembrie 1939, victime ale regimului sanguinar condus de Carol al II-lea, la care apel au fost adaugate numele Capitanului Legiunii (asasinat din ordinul aceleiasi camarile), numele eroilor Ion Mota si Vasile Marin, numele celor din grupul Nicadorilor si Decemvirilor, toti eroi legionari.
- Predeal, Prahova, 24 Septembrie 2011

M E T A N I E

Doamne, fă din umilintă
pod de aur, pod înalt.
Si din lacrimă, velintă,
ca pe-un pat adânc si cald.

Din lovirile nedrepte,
faguri facă-se si vin.
Din înfrângeri, scări si trepte;
din căderi, urcus alpin.

Din otrava pusa'n cană,
fă miresme ce nu pier.
Si din fiecare rană,
o cadelnită spre cer.

Si din orisice dezastru
sau crepuscul stins în piept,
Doamne, fă lastun albastru
si dă zâmbet întelept.

Radu Gyr
sursa: miscarea.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”