Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 25 octombrie 2011

Elan Schwarzenberg: "În spatele meu există un grup financiar, extrem de puternic, din Israel"

CORINA DRĂGOTESCU: Realitatea ruptă în două, în direct

Elan Schwartzenberg, patronul Realitatea TV, a declarat, luni, ca isi va "indeplini toate obligatiile fata de parteneri si angajati", mentionad, in acelasi timp, ca se bucura de sustinerea unui grup financiar puternic din Israel.

Intr-o conferinta de presa sustinuta la noul sediu al televiziunii, Centrul Willbrook, actionarul majoritar al Realitatii Media, i-a cerut lui Sebastian Ghita "sa faca un pas in lateral” si sa permita echipei Sergiu Toader-Sorin Enache accesul la echipamentele din sediul de la Casa Presei.

Începând de astăzi, televiziunea RTV a lui Sebastian Ghiţă se recepţionează pe UPC, Romtelecom-Dolce şi Digi. Postul se recepţionează şi online  pe site-ul RTVwww.rtv.net.
Totusi, Schwartzenberg a dat asigurari ca daca nu va reusi sa le recupereze este pregatit cu alte cu alte echipamente, care, desi implica o serie de costuri suplimenatre, vor fi disponibile in doua saptamani.

Conflictul dintre proprietarul Elan Schwartzenberg si managerul Sebastian Ghita pentru Realitatea TV dateaza de mai multe saptamani, dar duminica a ajuns la un punct culminant. Elan si echipa sa, condusa de Sergiu Toader si Sorin Enache, au preluat controlul emisiei si controlul distributiei catre firme de cablu, emitind din noul sediu din cladirea Willbrook (amplasata aproape de Otopeni). Sebastian Ghita, fostul manager al Realitatea TV, emitea de la vechiul sediu din Casa Presei, dar semnalul TV nu a mai fost preluat de companiile de cablu.

De asemenea, proprietarul Realitatea TV le-a transmis, pe un ton ironic, jurnalistilor de la Evenimentul Zilei ca ar putea intra in actionariatul publicatiei, la fel ca si la postul B1 TV, in urma "unei mici preluari ostile”.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”