Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 17 octombrie 2011

Ţiganii şi-au "tras" televiziune: Bah TV

Televiziunea Bah TV a intrat pe pachetul de programe al companiei de cablu Akta la mijlocul lunii august, după aproape doi ani de când a primit licenţă de la Consiliul Naţional al Audiovizualului. Postul este generalist (le vorbeşte ţiganilor despre rasism, îşi propune să îi înveţe pe ţigani limba ... ţigănească şi va difuza muzică ţigănească, dar nu manele{?}- precizează cel ce se autoproclamă "bulibaşa postului tv") şi este disponibil pe aceeaşi frecvenţă cu programul de desene animate Minimax, timp de trei ore în fiecare zi: între 21.30 şi 00.30. Numele Bah TV vine de la cuvântul „bahtalo", care pe ţigăneşte înseamnă „noroc".

Echipa de redacţie este formată din aproximativ 15 persoane, majoritatea ţigani. „Eu sunt marele bulibaşă, dar aplicăm regula: eu comand, eu execut pentru că suntem abia la început", a precizat Vasile Ionescu. El susţine că realizatorii sunt mai „bronzaţi", dar nu a făcut niciun fel de discriminare când i-a ales. „Nu-mi pot imagina cum ar sta o blondă între noi. Avem doar o fată mai şatenă, cameraman, care e mai albă la ten", a subliniat şeful televiziunii.

Televiziunea Bah TV este deţinută oficial de firma Centrum Consulting SRL, al cărei acţionar unic este Gabriela Radu, o ţigancă din Târgu-Jiu. Conform presei, însă, postul este controlat de Constantin Ninel Potârcă*, preşedintele Patronatului Oamenilor de Afaceri Romi şi fost candidat la preşedinţia României în turul trecut din 2009. Potrivit unor foşti angajaţi ai postului, imediat după ce televiziunea a luat licenţa, Potârcă şi-a plătit oamenii doar în prima lună, după care a făcut o ţigănie: i-a dus cu vorba încă şase luni. Restanţele nu au fost achitate nici acum.
prelucrare după adevarul.ro

*Notă Lupta NS: Constantin Ninel Potârcă avea zeci de dosare penale pentru diferite infracţiuni în timp de era ... "candidat prezidenţial".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”