Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 18 noiembrie 2011

Albii devin minoritari în Brazilia

Albii devin minoritari în Brazilia. Pentru prima oară, populaţia de altă culoare a devenit majoritară în statul sud-american.

Potrivit rezultatelor preliminare ale recensământului efectuat în 2010, din aproximativ 191 de milioane de brazilieni, 91 de milioane s-au declarat Albi, 82 de milioane ca rasă mixtă, iar 15 milioane s-au declarat negri, informează BBC, preluat de RRA. Populaţia albă a scăzut de la 53,7% din totalul populaţiei în 2000, la 47,7% anul trecut.


Recensământul efectuat o dată la zece ani a arătat creşterea indicatorilor sociali din Brazilia ca urmare a creşterii economice, dar sunt subliniate şi inegalităţile în timp. Recensământul a fost efectuat de Institutul Brazilian de Geografie şi Statistică.

Este prima oară când un recensământ a înregistrat o scădere a populaţiei albe sub 50%”, se arată în raport. Numărul persoanelor care se declară neagri a crescut de la 6,2% la 7,6%, în timp ce numărul celor care se declară de culoare mixtă a crescut de la 38,5% la 43,1%.

Printre grupurile minoritare, două milioane de brazilieni s-au identificat ca asiatici şi 817 mii ca indigeni.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”