Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Motivul scandalos pentru care un episod din "Star Trek" a fost difuzat abia după patru decenii!

Sensibilitatea autorităţilor germane a făcut ca unul dintre episoadele binecunoscutului serial să fie pus "la index" vreme de 43 de ani.

În episodul "Patterns of Force", din sezonul al doilea al "Star Trek", este înfăţişată o societate asemănătoare până la identificare cu cea din Germania naţional-socialistă. Svastica este omniprezentă, iar Al Treilea Reich este descris drept "cea mai eficientă societate creată vreodată".

Chiar dacă liderii planetei Ekon sunt personajele negative ale episodului, multă vreme s-a considerat că difuzarea lui este nepotrivită. Abia în 1995 a fost lansat pe casetă video, iar până anul acesta nu a fost programat pe vreun post de televiziune gratuit.
Ironia sorţii, atât William Shatner (interpretul Căpitanului Kirk), cât şi Leonard Nimoy (Spock) sunt de origine evreiască. Cei doi membri ai echipajului navetei Enterprise care ajung pe Ekon reuşesc în cele din urmă să readucă pacea între cele două planete aflate în conflict.

"Programând episodul în cauză, fanii «Star Trek» au posibilitatea de a urmări serialul în întregime, pentru prima dată", a declarat Simone Emmelius, directorul editorial al ZDF. Chiar şi aşa, au fost luate măsuri de protecţie a minorilor: a fost difuzat după ora 22.00, purtând avertizarea "nerecomandat copiilor sub 16 ani". 

sursa: click.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”