Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 24 ianuarie 2012

Justiţia militară israeliană, acuzată de abuzuri împotriva copiilor palestinieni deţinuţi

Reporterii ziarului The Guardian au realizat o anchetă în penitenciarul Al Jalame din nordul Israelului, descoperind un loc unde sunt închişi copii palestinieni, în izolare, zile sau săptămâni întregi, scrie ziarul The Guardian, în ediţia electronică.

Un adolescent în vârstă de 16 ani susţine că a fost ţinut în izolare timp de 65 de zile.

Conform ziarului britanic, majoritatea minorilor deţinuţi în această închisoare sunt condamnaţi pentru atacuri cu pietre sau cu sticle incendiare, însă sunt şi unii care au făcut parte din organizaţii radicale palestiniene. La început, aproape toţi neagă acuzaţiile, argumentând că sunt ameninţaţi, chiar supuşi unor abuzuri fizice.
Între 500 şi 700 de copii palestinieni sunt arestaţi de armata israeliană în fiecare an. În ultimii patru ani, organizaţia Defence for Children International (DCI) a colectat mărturii din partea a 426 de minori deţinuţi în sistemul penitenciar israelian. Conform mărturiilor, copiii sunt legaţi cu cătuşe de plastic, li se pun cagule pe feţe, sunt supuşi abuzurilor verbale şi fizice, sunt ameninţaţi frecvent. Circa nouă la sută dintre minori au fost ţinuţi în izolare.

Puţine familii au fost înştiinţate despre arestarea copiilor lor. Foarte rar se întâmplă ca minorii să fie interogaţi în prezenţa unui părinte sau a unui avocat, conform ziarului The Guardian.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”