Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 29 martie 2012

Basarabia: Comunistul Igor Dodon vrea să înlocuiască tricolorul cu bicolorul roșu-albastru

Drapel roş-albastru pe instituţiile de stat din Bălţi?

Grupul socialiștilor susține necesitatea organizării unui referendum pentru schimbarea simbolicii de stat şi înlocuirea tricolorului românesc cu bicolorul roșu-albastru.

Comisia Națională de Heraldică susține de cealaltă parte, că bicolorul nu constituie drapelul Moldovei Medievale, acesta fiind un fals, utilizat în ultimii ani în acțiuni cu caracter politic.

Igor Dodon scrie pe blogul său că va propune colegilor din PCRM să accepte iniţiativa socialiştilor de a organiza un referendum naţional pentru Reforma Simbolicii Identitare a statului. În timp ce Igor Dodon susține că de fapt, dorește oficializarea simbolicii tradiţionale moldoveneşti, reprezentanții Comisiei Națională de Heraldică susțin că bicolorul poartă un alt mesaj decît cel pretins de socialiști și comuniști. Solicitat de Vocea Basarabiei, vicepreședintele Comisiei, Silviu Tabac, a declarat că deși actualul drapel este unul confirmat de istorie, atacurile asupra simbolicii de stat nu au încetat în cele două decenii de independență.

Contactat de Vocea Basarabiei, pictorul și graficianul Gheorghe Vrabie, autorul stemei de stat a RM, a declarat că profanarea simbolicii de stat ar urma să fie pedepsită și în RM, așa cum se face în alte state.

Tot astăzi, înainte de ședința parlamentului, Igor Dodon a declarat că va propune modificări la lege pentru interzicerea acţiunilor şi manifestărilor unioniste în societate, înregistrînd și un proiect de lege în acest sens. În cadrul ședinței în plen, liderul socialiștilor a mai a declarat că va cere demisia ministrului Educaţiei, Mihai Şleahtiţchi, pentru numirea cursului de istorie din învăţământul preuniversitar „Istoria românilor şi universală" printr-un ordin emis pe 7 martie a.c. Prezent la ședință, ministrul educației a explicat că această decizie a fost luată după ce, timp de patru luni, un grup de lucru format din academicieni, istorici reputaţi şi profesori emeriţi de istorie, a analizat problema şi a stabilit că e mai bine să fie predat un singur curs care va conţine 55% -istoria românilor, 40%-istoria universală şi 5 % - istoria locală.

1 comentarii:

Anonim spunea...

O alta mizerie comunista ilegala!!!

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”