Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 16 martie 2012

McDonald’s şi Carrefour, prinse că vindeau carne expirată


Televiziunea chineză de stat a acuzat corporaţiile McDonald's şi Carrefour că vând carne de pui expirată, în două reportaje separate despre siguranţa alimentară, scrie Associated Press, citată de BusinessInsider.

McDonalds şi Carrefour au emis vineri comunicate în care îşi cereau scuze şi promiteau că vor investiga dezvăluirile făcute de Televiziunea Centrală din China.

Canalul public de televiziune din China a difuzat joi un reportaj realizat într-un restaurant McDonalds din Beijing în care aripioarele de pui erau vândute şi după 90 de minute după ce erau gătite, deşi politica restaurantului este să nu depăşească 30 de minute.

Într-un alt reportaj, televiziunea chineză susţinea că a descoperit că angajaţii unui magazin Carrefour din Zhengzhou au schimbat datele de valabilitate de pe ambalajele cărnii de pui.

Siguranţa alimentară este o chestiune de interes major în China, iar scandalurile legate de aceasta au fost frecvente în ultimii ani.

sursa: adevarul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”